Vágólapra másolva!
Újabb klubkupa sorsa dőlt el a fekete kontinensen, a kupagyőztesek trófeája (amelyet idén osztottak ki utoljára) a tunéziai Étoile du Sahelhez került. Franciaországban továbbra is ellenállhatatlanul robog az AS Monaco, amely ezúttal a Marseille elleni rangadót nyerte meg, míg Horvátországban a Hajduk Split-Dinamo Zagreb derbin spliti győzelem született.

Történelmi mérkőzést játszottak a hét végén Tuniszban, hiszen itt került sor az Afrikai Kupagyőztesek Kupája döntőjének visszavágójára - márpedig ezt a sorozatot idán írták ki utoljára, lévén jövőre az európai mintát követve a kupagyőztesek viadala összeolvad az UEFA-kupa afrikai megfelelőjébel, a CAF-kupával.

Az utolsó diadal a tunéziai Étoile du Sahelé lett, amely az első mérkőzésen elszenvedett 2-0-s vereség után hazai pályán 3-0-ra verte a nigériai Julius Bergert. Utóbbi gárda még sohasem nyert kontinentális kupát, most viszont jó esélye volt a végső diadalra, bár a tunéziai gárdánál nagyon bíztak abban, hogy fanatikus közönségük előtt képesek lesznek ledolgozni ezt a hátrányt.

Az első gólt meglehetősen gyorsan sikerült is megszerezniük, hiszen már 80 másodperc elteltével a nigériai hálóban táncolt a labda, az elefántcsontparti légiós, Brahima Koné lövése nyomán. A vendégek teljesen behúzódtak saját térfelükre, szinte meg sem próbáltak támadni, az Étoile pedig még az első félidőben megszerezhette volna a második gólt, ám a nigériai portás, Chijioke Ejioug kivédte Szeif Gezal gyengén elvégzett büntetőjét.

A játék képe azonban ezt követően sem változott, és csak idő kérdése volt, hogy a hazaiak mikor találnak be ismét: ez végül a 60. percben következett be, amikor az Étoile nigériai légiósa, Ogochukwu Obiakor büntette meg honfitársait az egykori tunéziai válogatott középpályás, Zubeir Beja passza után. Ekkor hosszabbításra állt a meccs, de erre végül nem volt szükség, mert kevéssel a lefújás előtt Obiakor ismét eredményes volt, és a trófea így 3-2-es összesítéssel a tunéziaiaké lett. Az afrikai klubkupák történetében eddig egyébként egyszer sem fordult elő, hogy egy gárda kétgólos hátrányból szerezte volna meg a trófeát a fináléban.