Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Ricardo Gomes, az athéni olimpiára minősítő selejtezőre készülő brazil válogatott szakvezetője az alapvetően 23 éven aluliakból toborzott együttesbe minden bizonnyal meghívja Ronaldót és Roberto Carlost, a Real Madrid két világsztárját is, jóllehet előbbi 27, utóbbi 31 éves lesz a játékok idején. Mivel az olimpia futballtornáját augusztus második felében (13-tól 29-ig) rendezik, ezért Ronaldóék lemaradnak klubjuk csaknem egész felkészülési időszakáról.

A két világbajnok az atlantai olimpián már ott volt a válogatottban, de akkor csak bronzéremre futotta a brazilok erejéből Nigéria és Argentína mögött, jóllehet Ronaldo és Roberto Carlos mellett - többek között - Rivaldo, Sávio és Bebeto is játszott az együttesben.

A szabályok értelmében három 23 évesnél idősebb játékos szerepelhet csapatonként az olimpiai tornán, ez a harmadik a braziloknál Gilberto Silva (Arsenal) lehet, mivel az ugyancsak a keretben figyelembe vett Kaká (Milan) még nem túlkoros.

A dél-amerikai selejtező tornát januárban rendezik Chilében, ahová másodikán utazik el a brazil válogatott - természetesen Ronaldóék nélkül, hiszen rájuk csak magán az olimpián számít Ricardo Gomes. A selejtezőn szereplő együttesben nyolcan kapnak helyet a közelmúltban az Egyesült Arab Emírségekben a 20 éven aluliak világbajnokságán aranyérmet szerzett brazil válogatottból - többek között a csapatkapitány Adaílton, aztán a kapus Dudu Cearense vagy a csatár Dagoberto, Daniel Carvalho és Nilmar.

Ami a nagyválogatott programját illeti, az február 12-én kezdődik, amikor Hollandiát fogadja.

Mindent egy helyen az Eb-ről