Vágólapra másolva!
Teljes volt a nagyüzem Európa futballpályáin a múlt héten, ráadásul javában zajlik az Afrikai Nemzetek Kupája, vagyis volt kiből válogatnunk az álomcsapat tagjainak kiválasztásakor. Két focistával csupán az AS Roma képviseli magát, ami tökéletesen érthető, hiszen a Farkasok igazi rangadót nyertek a Serie A-ban.
Mickael Landreau (francia, FC Nantes): A franciáknél hét közben a ligakupa elődöntőjét rendezték, és a Kanárik az Auxerre testén keresztül bejutottak a fináléba. Mindezt leginkább kapusuknak köszönhetik, hiszen Landreau azok után, hogy a rendes játékidőben is remekül védett, a tizenegyes-párbajban megfogta Violeau labdáját, majd maga értékesítette az utolsó büntetőt.
Nicky Hunt (angol, Bolton Wanderers): A Bolton együttese elsősorban nem arról híres, hogy a saját nevelésű fiatalokra támaszkodna, hiszen előszeretettel igazol nemzetközi szinten is ismert focistákat, de ebben a szezonban azért egy tehetséges ifjonc beépült a csapatba Hunt személyében. A húszéves jobbhátvéd immár alapembernek számít, és a hét végén a Liverpool ellen megszerezte első gólját a legjobbak között.
Nisa Saveljic (szerb, EA Guingamp): A hét vége egyik legnagyobb meglepetése volt, hogy a francia listavezető Lyon hazai pályán kikapott a kiesés ellen küzdő Guingamp-tól. A bretonok sokáig tartották a gól nélküli döntetlent, majd a végig kiválóan futballozó szerb középhátvéd az utolsó percben egy szöglet után egy látványos mozdulattal a győztes gólt is megszerezte.
Ingo Hertzsch (német, Eintracht Frankfurt): Az Eintracht Frankfurt gárdája a télen két új focistát is igazolt annak érdekében, hogy elkerülje a kiesést, és a két új szerzemény egyelőre tökéletesen bevált, elvégre a Leverkusen elleni találkozón éppen az ő találataikkal nyert a csapat. Különösen Hertzsch számára lehetett nagy elégtétel a gól, hiszen januárban éppen a gyógyszergyáriaktól távozott.
Paul Stalteri (kanadai, Werder Bremen): A brémai együttes jelenleg megállíthatatlannak tűnik: Lisztesék a kupában bejutottak a legjobb négy közé, és a bajnokságban is növelték előnyüket. Ebben a kanadai balhátvéd is nagy szerepet vállalt, hiszen a kupamérkőzésen is betalált, majd a Mönchengladbach elleni bajnokin az utolsó percekben győztes gólt szerzett.
Nakata Hidetosi (japán, Bologna): A japán középpályástól az AC Parma elsősorban azért vált meg januárban, mert nem tudta fizetni túl magas fizetését, de a focista a Bolognánál egyelőre alaposan megszolgálja bérét. Az Udinese elleni bajnokin a csapat legjobbja volt, gólt szerzett és gólpasszt adott, alaposan hozzájárult a győzelemhez.
Olivier Dacourt (francia, AS Roma): A hét vége legnagyobb rangadóját a Serie A-ban játszották, és a Farkasok meglepően sima győzelmet arattak a Juventus ellen. Ehhez persze nagyon kellett, hogy korán vezetést szerezzenek Dacourt találatával, de a francia középpályás nem csak emiatt került be csapatunkba, hanem az egész meccsen nyújtott kiváló teljesítménye okán.
Ronaldinho (brazil, FC Barcelona): A katalán együttes szép lassan kezdi összeszedni magát, és már a negyedik helyen áll a tabellán, köszönhetően az Osasuna elleni idegenbeli győzelemnek. A három pontot érő találatot Ronaldinho érte el egy pazar egyéni megmozdulást követően, és a brazil végig igazi vezéregyéniségként futballozott.
Santiago Solari (argentin, Real Madrid): A királyi gárdában az utóbbi időben kezd előtérbe kerülni a rotációs szisztéma, aminek köszönhetően végre Solari is több játéklehetőséghez jut. A Sevilla elleni kupameccsen az argentin olyan teljesítményt nyújtott a középpálya bal oldalán, hogy azt bárki megirigyelhette volna, ráadásul rendkívül pimasz gólt is szerzett.
John Utaka (Nigéria): A Szuper Sasok megint nem a legideálisabban készültek az Afrikai Nemzetek Kupájára, ám végül mégis sikerült bejutniuk a legjobb négy közé, ráadásul menet közben a címvédő Kamerunt is kiejtették. A negyeddöntőben a győztes találatot a Lensben légióskodó Utaka szerezte, aki a hét elején a Benin elleni csoportmeccsen is eredményes volt.
Antonio Cassano (olasz, AS Roma): A Farkasok csatára pályafutása során rengeteg problémát okozott mesterének, Fabio Capellónak fegyelmezetlenségeivel, de a szakvezető a Juve elleni bajnoki után valószínűleg mindent megbocsátott neki. Cassano ugyanis kiválóan futballozott a torinóiak ellen, kiharcolt egy tizenegyest, majd szerzett két szépségdíjas találatot - az, hogy a gólöröme miatt sárgát kapott, szinte természetesnek számít.