Vágólapra másolva!
Noha komoly változások történtek az Újpest keretében a télen - távozott Urbán, Szanyó, Rósa Henrik,Tokody - , mégis biztatóan futballozva s főként sok gólt lőve tudta le eddigi edzőmérkőzéseit a lila-fehér gárda. Mezey György szakmai igazgató érdeklődésünkre elmondta, hogy már várta, mikor jön el a felkészülésben holtpont, amit a keddi, REAC elleni találkozóban jelölt meg.

- Milyen következtetéseket lehet levonni abból a tényből, hogy némileg átalakított csapata meglepően gólerős az edzőmeccseken? - kérdeztük Mezey Györgyöt.
- Eddig valóban biztatóan mozogtak a fiúk, ám várjunk még az értékítélettel, hiszen fiatal együttesről van szó. Ráadásul a közeljövőben jó lenne külföldi ellenfelekkel is találkozni, ami feltétlenül jót tenne a csapatnak a bajnoki rajt előtt. Egyébként már vártam, mikor jön ki a fáradtság a játékosokon, ami a keddi, REAC elleni kilencven perc során meg is történt. Az előző napokban ugyanis cudar időjárásban nagyon kemény fizikai felkészülést végeztek a futballistáim, mondhatnám, az volt az alapozás csúcsidőszaka.

- Összességében elégedett a játékosaival?
- Abszolút mértékben, egy rossz szavam sem lehet senkire. Mindenki fegyelmezetten, lelkesen tréningezik, márpedig ennek a tétmeccseken is kamatoznia kell.

- A Zalaegerszegről visszatért Tamási Zoltánra is számít a bajnokságban?
- Mindenképpen, és valószínűleg a védőnek sikerül megegyeznie a vezetőkkel is.

- Megfiatalított együttesétől a felsőházi tagság, netán a dobogó is elvárás lehet tavasszal?
- A klub anyagi helyzetét és a csapat átalakítását figyelembe véve az első hat helyezett közé kerülést is értékelnünk kell, amennyiben ez sikerül, bátrabban tervezhetünk tovább. A jövőre nézve feltétlenül biztató, hogy a korosztályos ifiválogatottaktól kezdve Róth Antal U21-es csapatán át Lothar Matthäus nagyválogatottjáig nem kevesebb, mint tizenhét újpesti futballista kapott meghívást.

Bánki József