Vágólapra másolva!
Szerdán kerül sor az alapszakasz utolsó fordulójára a labdarúgó Arany Ászok Ligában, s a programból a címvédő MTK FC és a tavasszal már négy győzelmet aratott Újpest FC fővárosi rangadója emelkedik ki.

Legutóbb a 11. fordulóban találkozott a két együttes, a Szusza Ferenc-stadionban 1-1-es eredmény született. Most mindenképpen nagy csata várható, hiszen az MTK és az Újpest is a vártnál sikeresebben szerepel tavasszal, pedig a téli szünetben meghatározó futballisták távoztak mindkét együttestől (pl.: Illés Béla, Molnár Zoltán, illetve Urbán Flórián, Szanyó Károly, Kovács Zoltán).

A lila-fehéreknél edzőcsere is történt, Mezey Györgyöt az élvonalbeli edzőként újonc Mészöly Géza váltotta, s némi meglepetésre a tavaly sokszor szenvedő gárda most egyre-másra éri el a figyelemre méltó eredményeket. Több fiatal (Feczesin Róbert, Sándor György) bizonyított már, várható, hogy szerdán is harcos újpestieket láthat majd a közönség.

A vendéglátó kék-fehéreknél nagy gondot okoz, hogy három sárga lap miatt Füzi Ákos, Torghelle Sándor és Ivan Janjic sem léphet pályára, Halmai Gábor és Elek Norbert pedig súlyos sérülés után lábadozik. A Debrecenben lábszársérülést szenvedett Juhász Roland szereplése sem biztos.

A fegyelmi bizottság két mérkőzésre tiltotta el a hét végi fordulóban kiállított Sebők Józsefet (Zalaegerszegi TE), míg egy találkozót kell kihagynia Márton Gábornak (Pécsi MFC) és Dejan Viloticnak (Békéscsabai Előre FC). Sárga lapok miatt az MTK FC 20 ezer forintot köteles befizetni az MLL pénztárába. A Lombard FC Haladás írásbeli figyelmeztetést kapott, mert a szurkolók két füstbombát hajítottak a pályára március 28-án, a ZTE elleni hazai bajnokin

Az MLSZ-ben közben elkészítették a rájátszás menetrendjét: akárcsak az elmúlt idényben, ezúttal is Ferencváros-Debrecen mérkőzésre kerül sor a labdarúgó NB I zárófordulójában. Május 30-án emlékezetes botránnyal végződött a két csapat találkozója az Üllői úton, miután a hazaiak képtelenek voltak nyerni (0-0), s a döntetlennel a Megyeri úton győztes MTK szerezte meg a bajnoki címet. Érdekesség, hogy az MTK ezúttal is az Újpesttel mérkőzik a záró körben, csak ezúttal otthon.