Vágólapra másolva!
Szerdán két mérkőzéssel folytatódik a labdarúgó Bajnokok Ligája: La Corunában és Lyonban két negyeddöntős párharc visszavágójára kerül sor. A címvédő AC Milan háromgólos előnnyel utazott Spanyolországba, míg a tavalyi UEFA-kupa győztes Porto 2-0-ról indul a francia bajnok otthonában.

A milánói mérkőzés után (4-1) már sokan elődöntősként kezelik a címvédőt, amely némi meglepetésre legutóbbi két bajnokiján csak döntetlenre volt képes. Igaz, Carlo Ancelotti, a piros-feketék vezetőedzője ezeken a találkozókon jó néhány kulcsjátékosát pihentette, mivel az AC Milan még mindig kilencpontos előnnyel vezeti az olasz bajnoki pontvadászatot.

A vendégeknél visszatér a csapatba Alessandro Nesta, aki deréksérülése miatt kénytelen volt kihagyni az első összecsapást, valamint Andrij Sevcsenko, aki ki a Modena elleni bajnokin nem játszott, de úgy tűnik Spanyolországban már pályára léphet.

A hazaiak vasárnap a Real Betis elleni döntetlennel hangoltak az összecsapásra. A spanyoloknál nem léphet pályára az argentin Lionel Scaloni, és a Real Madriddal már korábban Bajnokok Ligáját nyert Victor.

Érdekesség, hogy az AC Milan az idei szezonban mindössze egyszer kapott három - vagy annál több - gólt: február 14-én, az SS Lazio elleni Olasz Kupa elődöntőjének visszavágóján 4-0-ra nyert a római együttes, de azért azt hozzá kell tenni, hogy a milánóiak gyakorlatilag cserecsapattal álltak ki erre az összecsapásra.

A Deportivo La Coruna abban bízhat, hogy legutóbbi hét hazai Bajnokok Ligája-találkozóját megnyerte, az viszont már korántsem örömteli előjel a spanyolok számára, hogy utoljára éppen az AC Milan ellen szenvedtek vereséget a Riazor stadionban. Akkor Filippo Inzaghi volt az olaszok vezéregyénisége, hiszen a 4-0-ra megnyert találkozón mesterhármassal járult hozzá a győzelemhez.

Bajnokok Ligája-negyeddöntő, visszavágó
Deportivo La Coruna (spanyol)-AC Milan (olasz)
kezdési időpont: szerda, 20.45
az első meccs eredménye: 1-4
vezeti: Urs Meier (svájci)
várható kezdőcsapatok:
Deportivo La Coruna: Molina - Manuel Pablo, Jorge Andrade, Naybet, Capdevila - Sergio, Duscher,Mauro Silva, Valeron - Luque, Pandiani
AC Milan: Dida - Cafú, Maldini, Nesta, Pancaro - Gattuso, Pirlo, Seedorf, Kaká - Inzaghi vagy Tomasson, Sevcsenko