Vágólapra másolva!
Szerdán az Illovszky-stadionban Vasas-Ferencváros elődöntőre kerül sor a Magyar Kupa elődöntőjében, amelyre hatezer nézőt várnak a szervezők. A hazaiak meglepetésre készülnek, s döntőbe szeretnének jutni. A másik ágon a szintén másodosztályú Honvéd a Zalaegerszeget fogadja a Bozsik-stadionban.

Tamási Zsolt, a Vasas vezetőedzője a Fradit a jelenlegi legjobb magyar csapatnak tartja, s meglepetésre készül a zöldek elleni fellépésen.

- Elsősorban mivel győzhetik le a Ferencvárost? - kérdeztük Tamási Zsoltot.
- Talán megérti, ha nem szeretném elárulni, milyen taktikával készülünk a Ferencváros ellen, s bár szerdai ellenfelünket a jelenlegi legjobb csapatnak tartom, amit eredményeik is bizonyítanak, mi mégis meglepetésre készülünk. No meg arra is, hogy külön figyeljünk a Fradi egyéniségeire, például Tökölire és Gerára, akik egy-egy villanással képesek eldönteni a találkozó sorsát. A Fradi egységéről mindent elárul, hogy tavasszal még nem kapott gólt, ám a kupameccs más, itt egy találkozón dől el a továbbjutás, márpedig a Vasassal ebben a sorozatban jól szerepeltünk, s ha már idáig eljutottunk, szeretnénk döntőt játszani.

Edzőkérdés a Vasasnál?
A Dunántúli Naplóban érdekes cikk jelent meg, miszerint könnyen elképzelhető, a Vasas nem Tamási Zsolt irányításával fejezi be az idényt. A lap úgy tudja, a fővárosi klub vezetői keresik már az új edzőt, és a legszívesebben Varga Istvánt, az Újpesttel egykoron bajnoki címet nyerő szakembert látnák a csapat kispadján. Ő viszont csak abban az esetben vállalna feladatot a piros-kékeknél, ha szakmai igazgató lehetne.
A Vasasnak miben kell javulnia a siker érdekében?


- A várhatóan szépszámú publikum nyilván jó hatással lesz a játékosaira...
- Magam is erre számítok. A sok szurkoló remélhetőleg feldobja őket, ez külön motivációs tényező lehet.

- Mindenkire számíthat a keretből szerda este?
- Nem, sajnos Hámori Ferenc és Baranyai Tibor sérült, ők biztosan nem lesznek ott a gyepen, a többiektől viszont harcos és jó játékot várok, s ha így lesz, meglepetést okozhatunk.

A Ferencvárosnál Gyepes, Kapic és Szkukalek sérült, ami jó hír, Dragóner ismét elkezdhette az edzéseket A válogatott védő a Győr elleni, április 4-i meccsen szenvedett agyrázkódást, majd egy teljes hetet pihenéssel töltött."A Vasas elleni kupameccsen még nem játszom, de vasárnap, ha lehetőséget kapok, akkor az MTK elleni örökrangadón ott leszek a pályán" - nyilatkozta a játékos az FTC honlapján.

A másik összecsapáson a másodosztály listavezetője, a Budapest Honvéd a Zalaegerszeget fogadja.

a Magyar Kupa-elődöntők szerdai programja
Bp. Vasas - Ferencváros, Illovszky-stadion 18.00
Bp. Honvéd - Zalaegerszegi TE, Bozsik-stadion 18.00

Bánki József