Vágólapra másolva!
Jogos győzelmet aratott Újpesten a VfB Stuttgart a csütörtök esti UEFA-kupa-mérkőzésen, a vendégcsapat vezetőedzője, Matthias Sammer mégis nagyon dühösen távozott Budapestről. A tréner szerint az újpestiek túlságosan keményen őrizték Kevin Kuranyit, akit sérülését követően a mentő nem volt hajlandó kórházba szállítani. Szabics Imre azt mondta, soha nem játszott még ilyen sportszerűtlen mérkőzést.

A második gólt szerző Kuranyit az 56. percben, Nagy Gábor belépője után kellett lecserélni. A válogatott támadónak bokaszalag-húzódás miatt egy hónapot kell kihagynia.

"Nem szabad úgy közbelépni, mint egy vaddisznó" - mérgelődött Sammer. "Kuranyi sérülése engem is sokkolt és a játékosokat is, érthetetlen, hogy a mentők miért nem vitték rögtön kórházba a súlyosan sérült csatárt." A szakvezető hozzátette: a hazaiak csak azt játszották, amit a bíró megengedett nekik.

Hasonlóképpen vélekedett a Kuranyi helyett pályára küldött Szabics Ime is: "Még nem játszottam ilyen sportszerűtlen mérkőzést" - mondta a dpa német hírügynökség szerint Szabics. A pénteki Stuttgarter Zeitung a "Nagy árat fizettünk a győzelemért" szalagcímmel jelent meg, míg a Kuranyi sérülését okozó Nagy Gábort "Bad boy"-nak titulálta az újság.

Az Újpest találatát jegyző Nagy Gábor nagyon sajnálta a német válogatott futballista sérülését, ám azt mondja, nem tehetett az esetről, a lendülettől esett rá Kuranyi bokájára. A lilák védője ennek ellenére Szabics Imrén keresztül jobbulást kívánt a stuttgarti támadónak.

Mészöly Géza, az Újpest vezetőedzője önkritikusan és elegánsan értékelte a találkozót: "Gratulálok a Stuttgartnak, az első fél órában tökéletesen túljátszottak bennünket, és megérdemelten szereztek kétgólos vezetést. A második félidőben feljavultunk, pontosabb lett a játékunk, a két kapufánk is jelezte, van tartás a csapatunkban. Nem kell elkeserednünk, inkább tanulnunk kell a Stuttgart játékából, elvégre mi is azt szeretnénk, ha a jövőben olyan gyorsan, pontosan és a labdát megbecsülve játszanánk, mint a németek tették azt csütörtök este Újpesten."

A VfB Stuttgart együttese egyébként csütörtök délelőttre edzéslehetőséget kért a lila-fehérektől, mivel a német küldöttség gépe csak a kora délutáni órákban repült vissza a sváb fővárosba.

Bánki József

[origo]/(MTI)