Vágólapra másolva!
Nagy csatában, a cserecsatár Martins két egyenlítőgóljával sikerült pontot mentenie az Internek a Parma ellen az olasz labdarúgó-bajnokság 4. fordulójában. Idegenben győzött a Sampdoria, amely a Fiorentina otthonából vitte el a három pontot, meglepetésre a Brescia Udinében nyert. A Lecce sokáig csak szenvedett az emberhátrányban vezetést szerző Cagliari ellen, végül csak sikerült 3-1-re legyőzni a szárdokat. A szombati vereség után Rudi Völler bejelentette lemondását, amelyet az AS Roma elnöksége elfogadott. A lapok Luigi del Nerit emlegetik, mint lehetséges utód.

A Juventust leszámítva nem megy a nagycsapatoknak az olasz labdarúgó-bajnokság idei szezonjában. A 4. fordulóban ezúttal az Inter szenvedett hazai pályán, ráadásul a három meccsen mindössze egy gólt és egy pontot szerző Parma ellen.

A vendégcsapat már az első negyedóra végén tett arról, hogy izgalmas legyen a mérkőzés: a 15. percben egy jobb oldali szögletrúgásra Gilardino érkezett, s kapásból, pazar mozdulattal lőtt az Inter kapujába (0-1).

Ez meg is határozta a játék képét, a milánóiak ugyan erőlködtek, ám ez csak a 72. percben érett góllá, amikor Van der Meyde bal oldali középre adása olyan egyedül találta a cserecsatár Martinst, hogy bár rosszul vette át a labdát, még úgy is ziccerben maradt, s nem hibázott.

Sokáig nem örülhetett a hazai publikum, két perccel később óriási védelmi hibát követően Marchionni ismét a Parmának szerzett vezetést, ám Martins a 82. percben ismét egyenlített (2-2). A 84. percben Materazzi a lécet találta telibe, így az eredmény már nem változott.

Idegenben győzött a Sampdoria, amely a Fiorentina otthonából vitte el a három pontot, meglepetésre a Brescia Udinében nyert. A Lecce sokáig csak szenvedett az emberhátrányban vezetést szerző Cagliari ellen, végül csak sikerült 3-1-re legyőzni a szárdokat.

A forduló utolsó találkozóján, a római Olimpiai-stadionban a Lazio Fernando Couto találatával sokáig vezetett a Milan ellen, ám az Ambrosini kiállítása miatt majdnem a teljes második félidőt emberhátrányban küzdő vendégcsapat Sevcsenko duplájával fordítani, s így nyerni tudott.

Az AS Roma labdarúgócsapatának vezetősége szombat éjszaka hosszasan győzködte Rudi Völler vezetőedzőt, hogy vonja vissza lemondását, ám végül elfogadta azt - jelentette be Franco Baldini, a fővárosi klub sportigazgatója. A német tréner azután jelentette be távozási szándékát, hogy a fővárosiak szombaton úgy kaptak ki 3-1-re Bolognában, hogy az 51. perctől kettős emberelőnyben futballozhattak. Völler a gyenge eredményekkel indokolta döntését.

"Köszönöm az elnöknek és a Sensi családnak, hogy végül elengedtek. Megpróbáltam mindent, amit csak tudtam, de a szombati vereség után megértettem, nem a helyes utat találtam meg" - mondta vasárnap Völler, aki mindössze három és fél hete vette át a csapat irányítását, miután a Juventushoz távozott Fabio Capello utóda, az AC Parmától érkező Cesare Prandelli családi okok miatt lemondott.

A klub bejelentette, ideiglenesen Völler segítője, Ezio Sella veszi át a csapat irányítását, míg a játékosok és a vezetők nem nyilatkozhatnak a sajtónak.

Az olasz sajtó a csapat nélküli Luigi del Neri nevét emlegeti, mint lehetséges utód: a szakvezető a Chievónál szerzett nevet magának, majd a nyáron két hónap után furcsa körülmények között menesztették Portóból.

"Nem keresett meg még senki, de nagy megtiszteltetés lenne, ha ilyen neves klubban, ilyen jó közönség előtt, válogatott játékosokat irányíthatnék. Ha felkérnek, veszek egy nagy levegőt, s meggondolom. Végül is, miért ne?" - nyilatkozta sejtelmesen a szakember.

eredmények, 4 .forduló
Fiorentina - Sampdoria 0-2 (0-1)
gól:
Bazzani (9.), Sacchetti (65.)

Inter - Parma 2-2 (0-1)
gól:
Martins (72., 82.), illetve Gilardino (17.), Marchionni (74.)

Lecce - Cagliari 3-1 (0-0)
gól:
Cassetti (56.), Giacomazzi (72.), Bjelanovic (85.), illetve Esposito (48.)
piros lap: Lopez (33., Cagliari)

Livorno - Atalanta 1-1 (0-0)
gól:
Vigiani (71.), illetve Gautieri (69.)
piros lap: Pazzini (30., Atalanta), Protti (60., Livorno)

Messina - Chievo 0-0

Siena - Reggina 0-0

Udinese - Brescia 1-2 (0-1)
gól:
Jankulovski (57.), illetve Caracciolo (7., büntetőből), Mannini (76.)
piros lap: Jankulovski (76., Udinese)

Lazio - Milan 1-2 (1-0)
gól:
F. Couto (36.), illetve Sevcsenko (70., 74.)
piros lap: Ambrosini (53., Milan)