Vágólapra másolva!
Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) fegyelmi bizottsága szurkolói rendbontások miatt 38 500 eurós, azaz mintegy 9,5 millió forintos pénzbírságot szabott ki a Ferencvárosi TC-re. A testület a drukkereknek a Millwall FC elleni múlt csütörtöki találkozón mutatott viselkedését kifogásolta.

Az UEFA indoklása szerint a nézők egy része huhogott az angol csapat futballistái láttán, s agresszív magatartást tanúsított a vendégdrukkerekkel szemben. A büntetést növeli az is, hogy görögtüzek csaptak fel a lelátón, s öt ferencvárosi labdarúgó kapott sárga lapos figyelmeztetést.

Furulyás János, a Ferencváros elnöke elmondta, hogy a klub megkapta az írásos határozatot, és az Rt. igazgatótanácsa - miután jogászokkal konzultált - hétfőn dönt a lehetséges és esetleg szükséges lépésekről. A fellebbezési határidő hétfőn éjfélkor jár le.

Az UEFA rasszista szurkolói magatartás miatt a BL-ben érdekelt Sparta Prahát 32 ezer eurós bírsággal sújtotta. A cseh hívek múlt kedden, az Olympique Lyon elleni hazai találkozón viselkedtek elfogadhatatlanul.