Vágólapra másolva!
Ausztriában és Hollandiában is nagy rangadóra került sor a hét végén: a sógoroknál a helyi Fradi-Újpestet, azaz a Rapid-Austria bécsi derbit rendezték meg, amely döntetlennel végződött, míg a Németalföldön a három nagy közül a PSV és az Ajax játszott egymással - itt hazai győzelem született. Franciaországban az éllovasok közül senki sem tudott nyerni, de a Lyonnak egy iksz is elég volt ahhoz, hogy pontelőnyre tegyen szert a Lille-lel szemben.

Régóta nem volt ilyen nagy tétje a bécsi rangadónak az Austria és a Rapid között: a két fővárosi együttes ugyanis a forduló előtt azonos pontszámmal állt az élen. Nos, ez a meccs után is ugyanígy volt, hiszen a találkozó döntetlenre végződött, ám az összecsapás nem volt híján az izgalmaknak.

A 270. bécsi rangadóra teljesen megtelt a Hannapi-stadion, vagyis 17 500 szurkoló tekintette meg a helyszínen az ottani zöld-fehérek és lila-fehérek összecsapását. Érdekes módon egyik gárda sem óvatoskodott, hanem az első perctől kezdve nekiesett a másiknak, aminek köszönhetően negyedóra előtt több helyzet is adódott: előbb Ivica Vastic lövését védte a Rapid portása, Helge Payer, majd a másik oldalon Stefan Hoffmann próbálkozása a felső kapufáról pattant vissza.

Szép lassan azonban a vendégek (akiknél Sáfár Szabolcs a kispadon ült, míg a Rapidban Korsós György végigjátszotta a meccset) magukhoz ragadták a kezdeményezést, és a középpályán sikerült mezőnyfölényt kialakítaniuk. Az Austriát a hazaiak csak elvétve tudták megzavarni, annál inkább a vendégdrukkerek, akik rengeteg füstbombát vittek magukkal, és azokat rövid időközönként be is dobták a pályára, így a játékvezetőnek többször is meg kellett szakítania a meccset.

Gól azonban nem született a szünet előtt, utána viszont csak 33 másodpercet kellett várni az első találatig: Vastic lépett ki, és elegánsan a hálóba helyezett, vezetést szerezve a lila-fehéreknek. Az Austria hívei azonban nem örülhettek sokáig, mert nyolc perccel később egy szabadrúgás után az előrelopakodó védő, Markus Katzer fejesből egalizált: a vendégek kapusa, a horvát Joey Didulica 750 perc után kapott ismét gólt az osztrák bajnokságban.

A meccs irama ezt követően sem lassult, a különbség csupán annyi volt, hogy immár a Rapid volt enyhe fölényben. Helyzetek azonban mindkét oldalon adódtak, és ebből a szempontból az Austria játszott veszélyesebben: Vastic a kapufát találta telibe, Dospel gólját pedig érvénytelenítette a bíró.

Már ez sem nagyon tetszett a vendégek mesterének, Lars Södegaardnak, és amikor a játékvezető kissé szigorúan kiállította a lila-fehérek norvég támadóját, Sigur Rushfeldtet, akkor a trénernél betelt a pohár: hevesen reklamálni kezdett, mire őt is a lelátóra küldték. Az eredmény ezt követően már nem változott, maradt az 1-1, ami azt jelenti, hogy az Austria immár 13 mérkőzés óta veretlen, utoljára augusztusban szenvedtek vereséget, a Rapid pedig 2001 májusa óta nyeretlennek mondhatja magát a bécsi rangadókon.