Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
A bajnokság utolsó előtti helyén szerénykedő Békéscsaba otthonában lép pályára az első UEFA-kupa-csoportmérkőzésére készülő Ferencváros a labdarúgó-NB I. 11. fordulójában. Érdekesnek ígérkezik még a Vasas-Honvéd fővárosi derbi, valamint a bombaformába lendült Fehérvár vendégjátéka a Hungária körúton.

Az egykori nagy fővárosi derbi, a Vasas-Honvéd napjainkban már csak alsóházi rangadónak minősíthető. A két együttes hét közben továbbjutott a Magyar Kupában, így nyugodtan várhatja az összecsapást. A Vasasnak komoly "segítséget" nyújtott a Magyar Labdarúgó Liga fegyelmi bizottsága, amely egy mérkőzésre csökkentette Tóth András eltiltását, aki így visszatérhet a védelembe. Szanyó még sérült, így játéka kérdéses. A Honvédban Kozarek és Horky nem játszhat, a kispestieknek nélkülük kellene megszerezniük első idegenbeli pontjukat, pontjaikat.

Ötvenszázalékos hazai mérlegét (egy-egy győzelem és vereség, két iksz) javíthatja a Sopron, amely a szolidra sikeredett keleti túra után nyugatra látogató Zalaegerszeget fogadja. Hazai részről Bagoly letöltötte büntetését. Ha igazak a mendemondák, s nagy anyagi problémákkal küzd a ZTE, akkor valószínűleg a pályán sem tudnak százszázalékosan koncentrálni, ami egyértelműen a Matáv malmára hajtja a vizet.

A Békéscsaba-Ferencváros összecsapáson - amely régen igen kemény túrának számított a fővárosiaknak - egyértelmű vendégsiker várható. A hazaiaknál a fél csapat sérült, ráadásul Vágó Attila helye sem sziklaszilárd a kispadon. Egy újabb vereség edzőváltást eredményezhet a Viharsarokban, márpedig a bombaformában lévő Fradi ellen ez benne van a pakliban.

Az újonc létére remeklő Kaposvár a Diósgyőrt fogadja, mégpedig a győzelem egyértelmű esélyével. A tabella hatodik helyén található hazaiak legutóbb Győrből hozták el a három pontot, most pedig egy esetleges győzelemmel - az eredmények kedvező alakulása esetén - akár a negyedik helyre is előreléphetnek.

Ugyancsak kiegyenlített összecsapást ígér a Fehérvár fellépése az MTK ellenében. A kék-fehérek legutóbb döntetlennel voltak kénytelenek beérni a Diósgyőr vendégeként, míg Csertői Aurél a szezont pocsékul kezdő együttese legutóbbi hat fellépésén négyszer győzött, két alkalommal pedig döntetlent ért el.

Mindent egy helyen az Eb-ről