Vágólapra másolva!
A két héttel ezelőtti Bajnokok Ligája-mérkőzések visszavágóira kerül sor szerda este a labdarúgó kupasorozat csoportkörének a negyedik fordulójában. Számos érdekes találkozóra sor kerül, a Deportivo például első gólját készül megszerezni a Liverpool ellen, míg a Dinamo Kijev a Real Madrid skalpjának a begyűjtésére készül. A nullpontos AS Roma üres lelátók előtt és az edzőjével újra összeveszett Antonio Cassano nélkül fogadja a Leverkusent. A játéknap talán legnagyobb rangadóján a Bayern München az idén verhetetlennek tűnő Juventus megállítására törekszik.

Bajnokok Ligája-csoportkör, 4. forduló:
A csoport:
Deportivo La Coruna (spanyol) - FC Liverpool (angol) 20.45
Olimpiakosz Pireusz (görög) - AS Monaco (francia) 20.45

Az A csoport még mind a négy együttesnek megvan az esélye akár a csoportgyőzelemre is, a jelenleg sereghajtó kétpontos Deportivo egy esetleges győzelemmel még a második helyre is feljöhet. Persze ehhez a Liverpoolnak is lesz egy-két szava, az angolok trénere, Rafael Benitez ugyanis exvalenciaiként jól ismeri a spanyol együttest és a Riazor félelmetes hangulatát, ráadásul edzőként először tér haza spanyolföldre. Két hete a felek gól nélküli döntetlenre végeztek, ami a hispánok szemszögéből azért nem túl biztató, mert az idei csoportkörben még egyetlen gólt sem szereztek.

Az "odavágón" a Liverpool sem zörgetett hálót, most ráadásul meggyengült csatársorral fognak rohamozni a Vörösök, minthogy a 21 millió eurós igazolás, a francia Djibril Cissé súlyos sérülést szenvedett, így a szezonban már nem is léphet pályára. A gólszerzést így az Eb-gólkirály Milan Barostól várja Benitez, aki leszögezte: véleménye szerint Diego Tristánt ezúttal a kezdőcsapatba fogja tenni kollégája, Javier Irrureta. A vendégek csapatkapitánya, az angol válogatott Steven Gerrard sérülés miatt nem vethető be, míg a hazaiak újra a fedélzeten üdvözölhetik a középpályás Sergiót, aki letöltötte eltiltását.

A másik találkozón a Rivaldóval felálló Olimpiakosz visszavágásra készül a Monaco otthonában elszenvedett 2-1-es vereségért. A tavalyi döntős franciák hat ponttal vezetik a csoportot, de ha nem nyernek, akár a harmadik helyre is visszacsúszhatnak.

Dusan Bajevic, az Olimpiakosz trénere egyszerűen a szezon meccsének nevezte a szerda estit, s mint elmondta, ha megnyerik a találkozót, akkor nagy lépést tesznek a továbbjutás felé. A szakvezető hozzátette: a kvalifikáció eléréséhez azért majd a Deportivo ellen is nyernie kellene csapatának.

Didier Deschamps már egy döntetlennel is elégedett lenne, de a Monaco-tréner hangsúlyozta, a sikerhez mindenképpen támadni kell, tehát az idegenbeli győzelmet sem tartja kizártnak.

A már emlegetett aranylabdás Rivaldo egyébként kezd formába lendülni, a PAOK elleni 5-1-es győzelemből két góllal vette ki a részét. Ez a dupla a teljes idei termése a brazilnak a görög bajnokságban.