Vágólapra másolva!

Bombát találtak a cottbusi futballstadionban

A cottbusi rendőrség az Erzgebirge Aue szurkolóira gyanakszik, miután egy bajnoki mérkőzést megelőzően nyolckilós füstbombára bukkantak a helyi futballstadionban. A hatóságok a bomba elhelyezkedése, illetve belső értesülések alapján vélik úgy, hogy a rendkívül veszélyes, puskaporral dúsított robbanóanyag a vendégtábor jóvoltából jutott be az arénába.

A német másodosztályú csapat újságja, az Energie-Echo tudomása szerint a bombára egy 40x30 cm-es tasakban elásva talált rá egy rendőrkutya az október 28-ai bajnoki előtt.

Szakértők szerint ez a mennyiség bőven elég lett volna merénylet végrehajtásához, amely az égések mellett súlyos máj- és vesekárosodást okozhatott volna a környéken tartózkodóknak. A Cottbus-Erzgebirge Aue mérkőzést a hazai együttes nyerte 1-0-ra.

A cottbusi csapatnak egyébiránt három magyar légiósa is van a válogatott exújpesti Lőw Zsolt, Szélesi Zoltán duó, valamint a korábban Siófokon futballozó Mészáros Norbert személyében. Utóbbi játékos a hét végén góllal vette ki a részét a 3-0-ra megnyert, Erfurt elleni bajnoki találkozón.

[origo]/(MTI)