Vágólapra másolva!

Egy focistát is letartóztattak a német bundabotrányban

A német bundabotránnyal kapcsolatban pénteken őrizetbe vették Steffen Karlt, a harmadosztályú Chemnitzer FC játékosát. Az ügyben ő az első labdarúgó, aki erre a sorsra jutott.

A futballista ellen üzletszerűen, bűnszövetkezetben elkövetett csalás, felbujtási kísérlet és zsarolás a vád. Az ügyészség szerint Karl tavaly május 22-én, csapata SC Paderborn elleni bajnokiján szándékosan teremtett olyan helyzetet, hogy a bundabotrány főszereplője, Robert Hoyzer bíró 11-est ítélhessen a riválisnak. A játékvezető korábban elismerte: hat mérkőzés végeredményét is befolyásolta, mert ezért pénzt kapott.

A 35 éves játékos 2003 óta szerepel a chemnitzi együttesben, korábban többek között a Borussia Dortmund, a Hertha BSC és az FC St. Pauli keretének is tagja volt.

A berlini ügyészség összesen 25 személy - köztük 14 játékos és négy bíró - ellen folytat nyomozást. A gyanú szerint legalább tíz, főleg alacsonyabb osztályú találkozó végeredményét befolyásolták. Azok a játékvezetők, akik bizonyíthatóan csaltak, örökös eltiltásra és komoly pénzbüntetésre számíthatnak.