Vágólapra másolva!
A kilencvenes évek közepén létrejött Bosman-szabály óta jelentősen átalakult az európai futballpiac, hiszen azóta azon futballisták, akiknek lejárt a szerződésük, ingyen igazolhatnak új egyesületbe. Az ilyen focisták fél évvel kontraktusuk vége előtt kezdhetik meg a tárgyalásokat más csapatokkal, vagyis azon labdarúgók, akik a nyáron ingyen igazolhatóvá válnak, már javában gondolkozhatnak azon, hogy hová igazoljanak - összeállítusnkban a jelenlegi idény végén kapóssá váló játékosokat próbáljuk bemutatni, posztonként haladva.

A kapusok között nem olyan nagy a választék, a legnagyobb névnek talán a Manchester Uniteds hálóőre, Roy Carroll számít azok közül, akik a nyáron ingyen válthatnak klubot.

Az idény első felében, amikor az északír portás még alapembernek számított a Vörös Ördögöknél, úgy tűnt, hogy Carroll meghosszabbíthatja a szerződését, ügynöke, Francis Martin decemberben legalábbis még így nyilatkozott, azonban állandó bakijai miatt a portás a kispadra szorult, és a jelek szerint nem ajánlanak neki új kontraktust.

A kérdés már csak az, hogy melyik klub fogja leigazolni ilyen előzmények után - az szinte biztos, hogy csak egy kisebb volumenü egyesület jelentkezik majd be érte. Spanyolországban viszont több olyan portás is akad, aki valószínűleg kapósnak számít a játékospiacon.

Első helyen a Real Madrid cserekapusát, Césart érdemes említeni, aki a nyáron szinte bizonyosan klubot vált majd, és a hírek szerint több angol egyesület, köztük a Liverpool is érdeklődik iránta. Hasonló helyzetben van a Valencia CF portása, Andrés Palop is, aki Santiago Canizares árnyékában csak kevés lehetőséget kap a csapaban, ráadásul a klub tavaly nyáron szerződtette a francia FC Metz fiatal kapusát, Ludovic Butelle-t - ez szinte biztossá teszi, hogy Palop a nyáron új együttest kereshet magának.

Említést érdemel még a francia Paris Saint-Germain portása, Lionel Letizi, aki hiába számít jelenleg első számú kapusnak a párizsiaknál, nyáron lejáró kontraktusát egyelőre nem hosszabbították meg.