Vágólapra másolva!
Szerda este újabb hétközi fordulóval folytatódik a labdarúgó Arany Ászok Liga, amelynek 24. fordulójában két rangadót is rendeznek: a második Ferencváros a harmadik Újpestet, míg a negyedik Győr az ötödik MTK-t fogadja.

A katasztrofális tavaszi mérleggel rendelkező, legutóbb Sopronban vereséget szenvedett Ferencváros már hét ponttal leszakadt az éllovas Debrecentől, s ha szerda este hazai pályán az Újpesttől is kikap, úgy könnyen búcsút mondhat a dobogós pozíciónak is.

A Fradi idén mindössze két bajnokiján nyert, míg a lila-fehérek a kezdeti nehézségek után magukra találtak, s már helyenként látványos játékkal gyűjtik pontjaikat. Érdekesség, hogy eddig egyik vezetőedző sem veszített még derbit. Mészöly Géza, az újpestiek mestere negyedszer ülhet kispadra az FTC ellen, s az első két sikerrel megvívott találkozó után osszel 1-1-es döntetlen született a Szusza Ferenc-stadionban. László Csaba, a hazaiak trénere ezen a meccsen mutatkozott be a rangadók történetében.

Az eddigi 200 bajnoki összecsapás mérlege ugyanakkor a Ferencvárosnak kedvez, hiszen 93-szor gyozött, 53-szor döntetlent ért el, míg 54-szer kikapott. Az Újpest tavaly tíz év után először tudott győzni az Üllői úton.

Külön pikantériát ad a mérkőzésnek, hogy ha az Újpest nyer, akkor megelőzi a tabellán az ősi riválist, amelytől az egymással meccselő Győr és MTK is csak egy, illetve két ponttal marad el - utóbbi csapatnak van még egy elmaradt mérkőzése is -, így a forduló végére teljesen átrendeződhet a Debrecen mögötti élmezőny. A története első bajnoki címére áhítozó DVSC a mostanság remeklő, a Magyar Kupában - többek között a hajdúságiak kiverésével - finalista Sopront fogadja.

[origo]/(MTI)