Vágólapra másolva!
A német Bundesligában érdekelt VfB Stuttgart háza táján eseménydúsan telik a nyári szünet, a vezetők lázasan keresik Matthias Sammer utódját a kispadra, miközben a csapat egyik legjobbja már eligazolt, és egy másik sztárt is folyamatosan csábítanak külföldről.

Amiről régóta beszéltek, megvalósult: Kevin Kuranyi 6,9 millió euróért a Schalkéhoz igazolt, távozásával 15-20 gól került át a sváboktól Gelsenkirchenbe. Könnyen lehet azonban, hogy a főleg előkészítésben jelentkező Alekszandr Hleb is máshol folytatja, a fehérorosz irányítót az Arsenal és a Chelsea is csábítja.

Eddig csak az Ágyúsok tettek ajánlatot, de a 12 millió eurót kevésnek találták a VfB vezetői, ismerve Roman Abramovics lehetőségeit, nem kizárt, hogy a Chelsea tud akkora összeget mondani, amiért a stuttgartiak hajlandóak megválni Hlebtől. Kuranyi utódjaként egyébként két Franciaországban játszó csatárt emlegetnek, Alexander Frei a Rennes színeiben gólkirályi címet szerzett idén, a szenegáli Mamadou Niang pedig a Strasbourgot segítette góljaival.

Közben az edzőkérdés is foglalkoztatja a VfB szurkolóit, a távozó Matthias Sammer helyére több jelölt is van, esélyesként emlegetik Walter Schachnert, a Grazer AK trénerét, Kraszimir Balakovot, aki játékosként és másodedzőként is szolgálta már a klubot, valamint Giovanni Trapattonit is, akit Erwin Staudt elnök is szívesen látna.

Trap korábban már dolgozott Németországban, irányításával 1997-ben bajnok lett a Bayern München, a gond csak az, hogy két olasz klubtól is ajánlata van, és könnyen lehet, hogy inkább hazájában edzősködne. Szóba került még Paul Le Guen, a Lyonnal sikert sikerre halmozó szakember is, illetve Trond Sollied, a Bruges trénere, azonban egyikük sem beszél németül, ami nem feltétlenül növeli az esélyeiket. A döntés az elkövetkező napokban várható.