Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Húszezer szurkoló várta szerdán Michael Owent a Newcastle United labdarúgócsapatának stadionjában.

"Ilyet még életemben nem láttam" - mondta a 25 éves csatár a lelkes tömeg láttán. A 64-szeres válogatott játékos 25 millió euróért szerződött négy évre az angol élvonalban, a Premier League-ben négy forduló után utolsó előtti együtteshez.

Bár Owen eredetileg a Liverpoolhoz akart visszatérni, a Newcastle szurkolói mégis hősként fogadták a támadót. A sztár bevallotta, hogy a szóba jöhető klubok között egy hete még az utolsó helyen állt nála a Newcastle, amelynek kedd hajnali fél kettőkor mondott igent. Ebben nagy szerepe volt barátjának, Alan Shearernek.

"Biztosíthatlak benneteket, hogy mindig teljes erőbedobással fogok küzdeni a csapatért. Egy dolgot garantálhatok, ez pedig a gól!" - kiáltotta oda Owen a St. James Parkban összegyűlt drukkereknek. Owen, bár Madridban kevés játéklehetőséget kapott Ronaldo és Raúl mögött, 16 találatával a második legeredményesebb volt.

Jó teljesítményére nagy szüksége lesz a Newcastle-nek, amely a mostani idényben még nem szerzett gólt a bajnokságban. A válogatott futballista többek azért is hagyta el a Realt, mert a jövő évi világbajnokság miatt rendszeresen játszani akar.

Mindent egy helyen az Eb-ről