Vágólapra másolva!
Nemzeti Sport

A Gera Zoltánt nélkülöző West Bromwich Albion otthon tartotta a három pontot a jóval esélyesebb Arsenal ellen, így a forduló legnagyobb meglepetését okozta az eddig botladozó birminghami gárda. A bajnok Chelsea 0-1-ről 5-1-re fordítva megnyerte a kilencedik mérkőzését is, így egyedüli csapatként százszázalékos a Premiershipben.

9. forduló:
West Bromwich Albion - Arsenal 2-1 (1-1)
gólszerző:
Kanu (38.), Carter (76.) ill. Senderos (17.)

A magyar válogatott csapatkapitánya kézsérülése miatt - akárcsak a magyar válogatott utolsó két vb-selejtezőjén - ezúttal sem léphetett pályára, Bryan Robson az inkább védekezésben jeleskedő Steve Watsont nevezte a kezdőcsapatba.

Bár Reyes szöglete után Senderos fejesével még a fővárosiak szereztek vezetést, a sokat kritizált Kanu az első félidő végén egy remek lövéssel beköszönt egykori csapatának. A győztes gólt az elmúlt napokban leginkább nyilatkozataival feltűnő fiatal Darren Carter szerezte, aki elégedetlen volt azzal, hogy Robson eddig mindössze kétszer szavazott neki bizalmat a kezdőben. Carter a távozásával fenyegetőzött, mondván: nem ezért hagyta ott nyáron a Birminghamet. Robson türelemre intette az ifjoncot, majd csereként pályára küldte, a 68. percben Wallworkot váltotta. Carter élt a bizalommal, és nagy gólt ragasztott Lehmann hálójába.

Gera a jövő héten játszana

Gera Zoltán együttese, a West Bromwich a magyar légiós nélkül meghökkentő győzelmet aratott az Arsenal felett. A hazaiak főként parádésan védő kapusuknak, Chris Kirklandnek, továbbá az "ágyúsok" rengeteg helyzetet elszórakozó csatárainak köszönhetik a sikert - no meg Darren Carternek, aki meseszép, felső sarkos bombagólt lőtt. A kézsérülésével bajlódó Gerától megtudtuk, a stadionba nem tudott kimenni, sőt tévén sem látta az összecsapást, de reméli, hogy mihamarabb visszatérhet a pályára. "A jövő heti bajnokin nagyon szeretnék játszani, majd kiderül, az orvosok mit gondolnak erről" - mondta a válogatott csapatkapitánya.