Vágólapra másolva!
A Die Welt című német lap információi szerint Lothar Matthäusszal is tárgyalt a labdarúgó Bundesliga utolsó, 18. helyén álló FC Nürnberg vezetősége. A magyar válogatott szövetségi kapitányának képviselőjét a hétvégén Nürnbergben látták.

"Konkrét ajánlatot nem kaptam Nürnbergből, de mindenkit szívesen meghallgatok, aki tárgyalni szeretne velem", mondta a Die Welt-nek Matthäus. "Szívesen dolgoznék egyszer a Bundesligában és biztos vagyok benne, hogy a nürnbergiek kerete erősebb a mostani helyezésüknél."

Michael A. Roth, a német klub elnöke elismerte, hogy rendkívüli ülést hívott össze a hétvégén, ugyanakkor leszögezte, egyelőre nem téma az edzőváltás, a vártnál gyengébb eredményekről nem a jelenlegi szakvezető, Wolfgang Wolf tehet.

A nürnbergiek szombaton 2-1-re vezettek a Bielefeld ellen, amikor a hajrában két perc alatt két gólt kaptak és 3-2-re vesztettek. Lothar Matthäus azt mondta, hogy gondolnia kell a jövőjére is és ahogy a múltban sem tette, ezután sem fog elzárkózni az érdeklődők elől.

"Közeledik az év vége és még mindig nem tudom, mit hoz a jövő. Azt sem lehet tudni, hogy mikor ül össze az elnökség. Ez pedig nem azért baj, mert Lothar Matthäus jövője bizonytalan. Hanem azért, mert ez kihat a magyar futballra is. Ha rendet és fegyelmet akarunk, akkor a függő ügyeket gyorsan le kell zárni, mindegy milyen eredménnyel."

A Die Welt cikkével kapcsolatban a szakember kijelentette: az ott megjelentek nem fedik teljesen a valóságot. "Először is nincs tanácsadóm vagy képviselőm. Az ügyeimet én intézem egyedül. Akit a német újságíró látott, az az egyik legjobb barátom, akivel tényleg sok időt töltök együtt és aki Nürnbergben lakik, ezért semmi meglepő nincs abban, hogy találkoznak vele és mivel szereti a futballt, ki szokott járni a Nürnberg meccseire."

Matthäus szerződése december 31-én lejár a magyar szövetséggel. A kapitány megállapodásának esetleges meghosszabbításáról az elnökségnek kell döntenie. A testület október 13-án össze is ült volna, ám a tanácskozás elmaradt, mert a ligát képviselő tagoknak egységesen kellett szavazniuk, ami Bozóky Imre MLSZ-elnök szerint ellentétes a nemzetközi szabályokkal.

A szövetségi elnök a FIFA állásfoglalását kérte. Joseph Blatter, a nemzetközi szervezet elnöke válaszában azt írta, úgy tűnik, megalapozottak Bozóky Imre aggályai, de a tisztánlátáshoz részletesebb tájékoztatást kért. Közben Kisteleki István az MLSZ által vitatott határozatot felfüggesztette és a liga jelezte, a részletes tájékoztató levél megírásában szeretne aktívan részt venni.