Vágólapra másolva!
Nagy formában voltak a milánói csatárok a labdarúgó Bajnokok Ligája ötödik fordulójának szerdai játéknapján, a tavalyi aranylabdás Andrij Sevcsenko ugyanis négy gólt szerzett a Fenerbahce otthonában, míg a brazil Adriano hármat gurított a szlovák Artmediának. A piros-feketék még izgulhatnak, a kék-feketék már 16 közé jutottak. Szintén triplázott Levan Kobiasvili, a Schalke grúz légiósa, aki a PSV ellen ért el mesterhármast.

A Törökországba látogató tavalyi döntős Milanon győzelmi kényszer volt az ötödik BL-forduló előtt, ám ennek ellenére a talján együttes könnyedén vette az akadályt, biztos továbbjutást mégsem emlegethetnek még Ancelottiék. A vendégcsapat hőse a 2004-es aranylabdás Andrij Sevcsenko volt, aki négyszer is bevette a Fenerbahce kapuját. Pedig az ukrán csatársztárt nem kötik szép emlékek a török városhoz, Seva ugyanis a tavalyi, isztambuli finálé 11-es párbaja során büntetőt hibázott - szerda este azonban inkább a tökéleteshez közelített a játéka.

Elsőként a 16. percben talált be, amikor Seedorf indítása után vágtázott vagy jó 30 métert a hazai kapu felé, s végül Volkan lábai közt szerezte meg pályafutása 50. európai kupagólját. Remek cselek után, immáron a második félidőben 25 méterről volt újra eredményes az exkijevi támadó, aki ezt követően a 70. és a 76. percben is beköszönt: előbb egy kontratámadás végén küldte a hálóba közelről Serginho passzát, majd a csereként beállt Vieri balszélről érkezett parádés beadását váltotta gólra. Sevcsenko a BL-sorozat ötödik olyan játékosa, aki négy gólt szerzett egy meccsen - az első a szintén milanos Marco Van Basten volt...

A tavalyi döntős olazs csapat élre ugrott az F csoportban, ám még egyáltalán nem nyugodhat meg, a PSV Eindhoven ellen diadalmaskodó német Schalke 04 ugyanis szintén nyolc ponttal rendelkezik, míg a holland csapatnak hét pontja van.

Utóbbi gárdák randevúján a Schalke a grúz Levan Kobiashvili mesterhármasával verte a PSV Eindhovent. A 28 éves grúz az első és a harmadik gólját 11-esből szerezte, a második azonban akció végén született: a brazil Lincoln a 16-os széléről ballal ívelte pompás mozdulattal kapura, a kapufáról visszapattanó labdát pedig Kobiashvili juttatta a kapuba.

December 6-án Milan-Schalke és PSV-Fenerbahce találkozókra kerül sor - óriási csata várható még a továbbjutó helyek megkaparintásáért.

Bajnokok Ligája-csoportkör, 5. forduló:
E csoport:
Fenerbahce (török) - AC Milan (olasz) 0-4 (0-1)
Fenerbahce: Volkan - Serkan, Önder, Cetin, Baris - Selcuk (Aslan, 28.), Ümit Özat, Appiah - Yozgatli (Nobre, 57.), Tuncay - Anelka.
Milan: Dida - Simic, Nesta, Maldini, Serginho - Gattuso (Vogel, 80.), Pirlo, Seedorf - Kaká (Ruí Costa, 20.) - Sevcsenko, Gilardino (Vieri, 75.).
gól: Sevcsenko (16., 52., 70., 76.)

Schalke 04 (német) - PSV Eindhoven (holland) 3-0 (1-0)
Schalke: Rost - H. Altintop, Bordon, Rodriguez, Krstajic - Ernst, Poulsen. Lincoln, Varela (Asamoah, 73.) - Kuranyi (Sand, 85.), Kobiashvili (Bajramovic, 89.).
PSV: Gomes - Reiziger (Sibon, 77.), Alex, Ooijer, Lamey - Simons (Lucius, 46.), Afellay, Cocu - Farfán, Robert, Aissati (Vennegoor of Hesselink, 46.).
gól: Kobiashvili (18., 72., 79. - az elsőt és a harmadikat 11-esből)