Vágólapra másolva!
Kezelőorvosa szerint George Best északír futball-legenda órái meg vannak számlálva.  "Attól tartok, hogy a következő 24 órában bármikor meghalhat. Nagyon meglepődnék, ha túlélné ezt a periódust" - nyilatkozta könnyes szemmel Roger Williams professzor a Cromwell Kórház előtt tartott sajtótájékoztatóján.

Az egykori kiválóság állapota válságosra fordult, lélegeztetőgép tartja életben. "Sajnos, ez egy visszafordíthatatlan folyamat. Ez a betegség utolsó fázisa. Még mindig életben van, azonban májában komplikációk léptek fel, és ezt már nem lehet megállítani" - tette hozzá Williams.

A kórházban tartózkodik Best 87 éves édesapja, Dickie, fia, Calum, továbbá több családtag, s barátai. A Manchester United korábbi sztárja - aki a klub színeiben 180 gólt szerzett 465 mérkőzésen - október elsején megfázással került kórházba, ahol azonban az állapota egy vesegyulladás és belső vérzés következtében nagyon leromlott, pár napig életveszélyben is volt. Ezután hazamehetett, ám múlt pénteken rohamosan súlyosbodott az állapota, ezért újra kórházba került. Az 59 éves, Best alkoholfüggő, 2002-ben májátültetéssel mentették meg az életét.