Vágólapra másolva!
Hatalmas meglepetést hozott az olasz labdarúgó-bajnokság 31. fordulója: a címvédő s a játéknap előtt listavezető AC Milan kikapott a bennmaradásért küzdő Siena otthonában.

A toszkán csapat sikerének értékét növeli, hogy Hernan Crespo révén a Bajnokok Ligájában elődöntős elitalakulat szerzett vezetést. A piros-feketék kudarcukkal elveszítették vezető pozíciójukat a bajnokságban, ugyanis a BL-től szerdán elbúcsúzó rivális Juventus hazai pályán háromgólos győzelmet aratott a Lecce felett, noha a találkozó elején a vendégek kerültek előnybe. A Zebrák végül 5-2-re nyertek, és legjobbjuk a triplázó Ibrahimovic volt (a svéd csatár feljött a harmadik helyre a góllövőlistán).

"Nem volt les Sevcsenko gólja, a bírónak meg kellett volna adnia. Később így is vezetést szereztünk, csak nem tudtuk növelni előnyünket, nem zártuk le a mérkőzést. 1-0-nál megerősíthettem volna a védelmet Nestával, de úgy gondoltam, hogy nincs okom a cserére" - értékelt Ancelotti. Nesta helyén Kaha Kaladze játszott, s a Siena győztes góljánál őt előzte meg Francesco Cozza.

Az Internazionale, úgy tűnik, kiheverte a botrányba fulladt hétközi milánói derbit, amelyen kiesett a legrangosabb európai kupasorozatból, ugyanis a Giuseppe Meazza-stadionban könnyedén múlta felül a Cagliarit. Az UEFA-kupában elődöntős, de a bajnokságban kiesés ellen küzdő Parma ismét kikapott, ezúttal a Chievo vendégeként maradt alul, s így csupán egy pont választja el a veszélyes zónától. A Lazio 0-1-ről fordított Bolognában, és a fővárosi gárda - amely a forduló előtt mindössze a 11. helyen állt - sikerével megelőzte a szombaton betliző helyi rivális AS Romát, azaz már hetedik a tabellán.

A szurkolók ellenségeskedése miatt rendszerint botrányos és paprikás hangulatú Brescia-Atalanta párharc ezúttal sem ért véget kiállítás nélkül. A tabella utolsó két helyét elfoglaló gárda "hatpontos" összecsapásán a vendégek húzták a rövidebbet, ugyanis a hazaiak a hosszabbításban - Rivalta piros lapot érő megmozdulása után - 11-eshez jutottak, amit Luigi Di Biagio értékesített. Vereségével az Atalanta ismét visszacsúszott az utolsó helyre.

Serie A, 31. forduló:
Bologna - SS Lazio 1-2 (0-1)
gól: Giunti (14.), illetve Oddo (54., 11-esből), Rocchi (73.)

Brescia - Atalanta 1-0 (0-0)
gól: Di Biagio (94., 11-esből)
piros lap: Rivalta (93., Atalanta)

Chievo - AC Parma 2-0 (0-0)
gól: Marchesetti (65.), Cossatto (76.)
piros lap: Cossatto (78.), illetve Bovo (43.)

Internazionale - Cagliari 2-0 (1-0)
gól: Zé Maria (40.), Martins (64.)

Juventus - Lecce 5-2 (2-1)
gól: Appiah (16.), Ibrahimovic (34., 46., 82.), Nedved (56.), illetve Vucinic (7.), Dalla Bona (89., 11-esből)

Livorno - Fiorentina 2-0 (2-0)
gól: C. Lucarelli (12., 42., az elsőt 11-esből)

Siena - AC Milan 2-1 (0-0)
gól: Chiesa (72.), Cozza (86.), illetve Crespo (63.)

[origo]/(MTI)