Vágólapra másolva!
Szó sincs róla - egyelőre -, hogy Gera Zoltán iránt a Real Madrid érdeklődik, Angliában viszont nagyon gyorsan sztárrá vált a remek támadó. Így aztán nem véletlen, hogy a kiesés szélén álló West Bromwich Albion legjobbját több szigetországi klub, no meg a BL-elődöntős PSV is szívesen látná soraiban. Melyik klub lenne számára a legmegfelelőbb? Olvasóinkat erről kérdeztük.

A városi rivális Aston Villán (amely jelenleg 10. a Premier League-ben) kívül a Tottenham (7.) is felfigyelt már a 26 esztendős magyar "cselkirályra", sőt korábban hallani lehetett a Bajnokok Ligájában a legjobb négy közé bejutott PSV Eindhoven érdeklődéséről is. (A holland bajnoknál az FC Barcelonához készülő Marc Van Bommelt helyettesítenék Gerával.)

Gera Zoltán igen sok ponthoz segítette idén a WBA-t, de nem csak góljai által, hiszen az egyik legszínvonalasabb bajnokságban "megtanult" védekezni is, és többször a mezőny legjobbjának választották az angliai sportújságok, nemegyszer a hét válogatottjaiba is bekerült. Ám mindez - nagyon úgy tűnik - kevésnek bizonyult, hiszen az újoncgárda utolsó előtti a bajnokságban, s noha Bryan Robson vezetőedző a másodosztályba is magával vinné kedvenc játékosát, Gerának - talán nem nagy kockázat kijelenteni - mindenképp az első osztályban a helye.

Olvasóinktól meg is kérdeztük: "Ön szerint melyik lenne a megfelelő csapat a remek támadónak?" Semmiképp sem a West Brom - vélekednek látogatóink, akiknek mindössze szűk 7 százaléka látná szívesen továbbra is jelenlegi klubjánál a magyar válogatott csapatkapitányát.

Nem sokkal többen klikkeltek a PSV-re és az Aston Villa mezében sem sok szurkoló tudná elképzelni Gerát. Annál többen a Tottenhamben - a nagy múltú londoni együttesnek remek gólt lőtt az egykori Fradi-kedvenc, így nem csoda, hogy a Spurs is bejelentkezett érte, s egy ilyen klubcserének már az [origo] "voksolói" is örülnének.

Sokan, közel ötezren pedig még arra is képesnek tartják Gerát, hogy a sztároktól hemzsegő Realban átvegye a helyét az aranylabdás Figónak, akinek - szavazásunk végeredménye és a portugál játékmester Realban mutatott formája alapján - talán már "kezd lejárni az ideje"...

Melyik lenne a megfelelő csapat Gera számára?
1. a Real, Figo ideje lejárt - 4751 szavazat (38,9 %)
2. a Tottenham - 3753 szavazat (30,8 %)
3. az Aston Villa - 1604 szavazat (13,1 %)
4. a PSV - 1272 szavazat (10,4 %)
5. a West Bromwich 823 szavazat (6,7 %)
Összes voks: 12203.