Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Botrányos viselkedése miatt nem népszerűsítheti a labdarúgást Wayne Rooney, a Manchester United labdarúgócsapatának sztárja. Az Angol Iskolai Labdarúgó Szövetség (ESFA) ezért nem is hívta meg a 19 esztendős szupertehetséget a 13 éven aluli futballisták Middlesbrough-ban hétfőn esedékes nagyszabású seregszemléjére.

"Akadnak olyan játékosok, akiket bátran állíthatunk példaképül a fiatalok elé, de Rooney nem tartozik közéjük"- fogalmazott Hohn Read, az ESFA elnöke, hozzátéve: "Sajnos láttuk, mit művel a pályán. Nem vonom kétségbe, nagyszerű focista, ám ez nekünk kevés."

A zseniális csatár a legutóbb azzal hívta fel a figyelmet, hogy leköpte a játékvezetőt, februárban pedig retorikai rekordot döntött: több millió néző előtt egy percen belül tíz sértő szót vágott a bíró fejéhez.

A tinikedvencnek nem ez volt az egyetlen kínos ügye: március végén azzal vádolták, hogy egy éjszakai szórakozóhelyen bántalmazott egy férfit, ám szerencséjére nem indult ellene eljárás, mert a sértett visszavonta a feljelentést. Tavaly a bulvársajtó kiderítette, hogy csoportos orgián vett részt két prostituálttal.

Rooney azonban mindezek ellenére oly népszerű a fiatalok körében, hogy egy, a 9-13 évesek között elvégzett közvélemény-kutatáson kiderült, őt tartanák a legalkalmasabbnak arra, hogy Nagy-Britannia miniszterelnöke legyen.

Mindent egy helyen az Eb-ről