Vágólapra másolva!
Az Arsenal 7-0-ra verte az Evertont az angol labdarúgó-bajnokság 33. fordulójából elhalasztott mérkőzésén.

Tét nélküli találkozóra került sor a Highburyben, hiszen az Arsenal a második, az Everton a negyedik helyet tudhatta magáénak, így mindkét csapat érdekelt lesz a következő idényben a Bajnokok Ligájában, a londoniak főtáblásként, a liverpooliak pedig a selejtezőben.

A vendégek talán még mindig ezt a sikert ünnepelték, ugyanis az Arsenal Bergkamp vezérletével már az első félidőben lefocizta őket. A nyolcadik percben a holland támadó honfitársát, Van Persie-t ugratta ki, az ifjú titán pedig a jobb sarokba helyezett. Három perccel a vezető gól után Pires előbb lőtt, majd fejelt, az elsőt még kiütötte Wright kapus, a másodikat csak nézte.

A harmadik gólnál megint Bergkamp jegyezte a gólpasszt, két védő között emelt Vieira elé, aki flegmán átcsippentette Wrightot. Hogy teljes legyen a sorminta, a szünet után megint Pires jött, ezúttal ballal tüzelt a bal alsóba. Aztán Henry volt ravasz, a bíró meg szigorú, mert a francia szinte rálőtte Carsley kezére a labdát, ami a sporinál tizenegyest ért, az idény végén távozó Edu pedig góllal búcsúzott a Highburytől.

Az est hőse sem maradt gól nélkül, Bergkamp kihasználta egy vendégvédő hibáját, majd a rossz átvétel sem akadályozta meg, hogy elgurítson Wright mellett, ki is járt a ováció a 36. születésnapját kedden ünneplő hollandnak. A végén még Henry varázsolt a bal oldalon, beadását Reyes visszatette, a védők moziztak, Flamini nem, így hét lett a vége.

Premier League, a 33. fordulóból elhalasztott mérkőzésen:
Arsenal - Everton 7-0 (3-0)
gól:
Van Persie (8.), Pires (11., 50.), Vieira (39.), Edu (70., 11-esből), Bergkamp (78.), Flamini (85.)