Vágólapra másolva!
Nagy meglepetésre 3-2-es vereséggel mutatkozott be közönsége előtt a Real Madrid a 2005/2006-os Primera División második fordulójában, az újonc Celta Vigo ellen.

Zidane és kispadra ültetett Raúl sérülése miatt Ronaldo oldalán két honfitársa, Baptista és Robinho kapott helyet a Real Madrid kezdő csapatában. A Santiago Bernabéu közönsége nagy lelkesedéssel fogadta a brazil labdazsonglőrök finom megmozdulásait, Contreras azonban lehűtötte a kedélyeket, amikor a 9. percben egy szöglet utáni kapufáról kipattant labdát a hálóba pöckölt (0-1).

Az egyenlítés nem tűnt hiú ábrándnak, tíz percen belül a brazil támadósor mindhárom tagja megpróbálkozott vele, de hol mellé, hol fölé lőtték a helyzeteiket, később pedig a galíciai kapus tolta szögletre Ronaldo lövését.

A 37. percben Baptista szép nagy esését díjazta büntetővel a játékvezető, Ronaldo higgadtan gurított a bal alsó sarokba (1-1). A 44. percben Helguera a térfél közepéről ívelt pontosan Baptistához, aki ötméterről csukafejessel juttatta a labdát a jobb alsó sarokba (2-1).

Mégsem mehetett előnnyel szusszanni a királyi gárda: a ráadás első percében az egyébként is kissé zavartan futballozó Pavón képzelte magát röplabdázónak a saját tizenhatosán belül - Cannobio büntetőjét Casillas kivédte, a kipattanót azonban Nunez a hálóba stukkolta (2-2).

A szünet után (is) fölényben játszott a Real, de a kapu előtti sziporkázásokra már kevesebb példa volt, mint az első félidőben. A Celta Vigo ellenben csupán egyszer jutott el a madridi kapuig, és ha be nem is talált, mégis megszerezte a vezetést a 78. percben: egy visszagurított labdát Cannobio bombázott a keresztlécre, ahonnan a labda gólvonalra pattant, a játékvezető azonban a partjelző intése alapján gólt ítélt (2-3).

Primera División, 2. forduló:
Real Madrid - Celta Vigo 2-3 (2-2)
gól:
Ronaldo (37., tizenegyesből), Baptista (44.), illetve Contreras (11.), Nunez (45.), Cannobio (78.)

Deportivo La Coruna - Atlético Madrid 1-0 (0-0)
gól:
Capdevila (94.)

Real Betis - Osasuna 1-0 (0-0)
gól:
Oliveira (64., 11-esből)

Primera División: hazai pályán a nagyokhttp://www.origo.hu/sport/focivilag/20050909barosz.html?pIdx=3