Vágólapra másolva!
Elképzelhető, hogy Lothar Matthäus kívánságának megfelelően még az október 8-ai, bulgáriai vb-selejtező előtt összeül a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöksége, hogy döntsön a válogatottat irányító német szakvezető jövőjéről.

Eredetileg október 13-án, a selejtezősorozat végét követően tárgyalt volna a testület, de mivel matematikai esély sincs a jövő évi németországi részvételre, ezért már most felvetődött a kapitánykérdés. Bozóky Imre elnök az MLSZ honlapján úgy nyilatkozott, valószínűleg a jövő hónap elejére teszik át az ülés időpontját.

Matthäus a Svédország ellen múlt szerdán 1-0-ra elvesztett világbajnoki selejtezőt követően azt mondta: szeretné, ha minél korábban eldőlne, hogy az MLSZ vele vagy nélküle képzeli el a közös munkát a jövőben. A német szakember szerint, amennyiben az MLSZ másik szakvezetőre szeretné bízni a válogatott irányítását, akkor a hátralévő két selejtezőn, Bulgária és Horvátország ellen már az új kapitánynak kellene a kispadon ülnie, hogy megkezdhesse a csapat építését a 2008-as Európa-bajnoki selejtezőkre.

"Hogy lennék-e a magyar válogatott kapitánya az Eb-selejtezők alatt? Mindezt nem én döntöm el, viszont szívesen dolgoznék tovább a csapattal, de ezt még meg kell beszélnünk az illetékesekkel. Én családostul jól, sőt magyarosan érzem magam Magyarországon. Itt a jövő csapata, jó lenne közösen a siker gyümölcsét leszedni. A mai meccs után már kérdezték is a játékosaim, hogy mi lesz, maradok-e. Úgy vélem, ha a vezetők nem velem tervezik a jövőt, adják át a stafétabotot az utódomnak, de ha igen, akkor erősítsenek meg a posztomon. Ellenkező esetben a csapat is elbizonytalanodik" - nyilatkozta a magyar-svéd meccset követően Matthäus.

Bozóky annak a véleményének is hangot adott, hogy ő továbbra is Matthäusnak szavazna bizalmat.

[origo]/(MTI)