Vágólapra másolva!
Az új esztendő első teljes hétvégéjén ugyan Olaszországban és Spanyolországban is bajnoki fordulót rendeztek, de a középpontban (már csak a tradíciók miatt is) az angol FA-kupa volt, amely szokásához híven szállított néhány meglepő eredményt. Álomcsapatunkba négy focista is Angliából került be, de a skót kupa szenzációját okozó Clyde sem maradt ki a szórásból. 
Glyn Garner (angol, Leyton Orient): A negyedosztályú együttesnek előzetesen nem sok esélyt adtak az FA-kupában, hiszen az élvonalbeli Fulham otthonába látogatott a gárda, de a Leytonnak mégis sikerült kiharcolnia a továbbjutást. A gyorsan megszerzett kétgólos előny megőrzéséhez a kapus, Garner bravúrjai is kellettek, a hálóőr több nagy védést is bemutatott, és egy tizenegyest is megfogott.
Graham Alexander (skót, Preston North End): Az angol másodosztályú együttes jó hetet zárt, hiszen előbb a bajnokság gyűjtötte be a három pontot idegenben a Norwich City ellen, majd az FA-kupában a Crewe Alexandrát verte ki. A csapat skót jobbhátvédje, Alexander mindkét diadalból tevékeny részt vett, hiszen mind a két mérkőzésen eredményes volt, és a bajnokin emellett még egy gólpasszt is adott.Darren Tinson (angol, Burton Albion): Az ötödosztályú kiscsapat nagy napja volt vasárnap, hiszen az amatőr együttes teljesen egyenrangú ellenfele volt a Manchester Unitednek az FA-kupában, és sikerült kihúznia egy gól nélküli döntetlennel a Vörös Ördögök ellen. Az egész együttes kiválóan futballozott, de a veterán középhátvéd, Tinson még közülük is kiemelkedett hibátlan játékával.Hilton (brazil, RC Lens): A Sang et Or továbbra is ott van az élmezőnyben a Ligue 1-ben, és a Francia Kupában is sikerrel vette az első fordulót, pedig ellenfele az élvonalbeli Le Mans UC volt. Utóbbi találkozón a védelem remekelt, hiszen a csapat nem kapott gólt, míg a bajnokságban a Marseille ellen tíz emberrel sikerült pontot menteni - éppen Hilton találatának köszönhetően.Eddie Malone (skót, Clyde): A Skót Kupa legnagyobb meglepetését a Celtic FC kiesése jelentette, az élvonal listavezetője a másodosztályú Clyde ellenében vérzett el, mégpedig teljesen megérdemelten, hiszen a hazaiak sokkal jobban futballoztak. Főleg a balhátvéd Malone-nak ment remekül a játék, a védő előbb gólpasszt adott, majd egy pazar kapáslövéssel maga is betalált.
Thomas Kahlenberg (dán, AJ Auxerre): Jól kezdte az új évet az auxerre-i egyesület, elvégre a francia pontvadászatban rangadót nyert az AS Monaco ellen, majd a kupában is továbbjutott. A dán középpályás, Kahlenberg mindkét összecsapásán betalált, a kupában ő szerezte a meccs egyetlen gólját, míg a Monaco ellenében találata mellett is egészen kiválóan futballozott, a LEquipe-től nyolcas osztályzatot kapott.Alberto Aquilani (olasz, AS Roma): A Farkasoknak a jelek szerint jót tett, hogy megszabadultak Antonio Cassanótól, hiszen az Ascoli elleni idegenbeli találkozót már a Real Madridnak eladott támadó nélkül nyerték meg. A győzelem titka a középpályán volt keresendő, ahol főleg a fiatal Aquilani játszott remekül, a mérkőzés egyetlen gólja is az ő nevéhez fűződött.Xabi Alonso (spanyol, Liverpool FC): A Vörösök rendkívül emlékezetes mérkőzést játszottak az FA-kupában a Luton Town ellen, hiszen a liverpooliaknak 3-1-es hátrányból kellett felállniuk - és ez olyan jól sikerült nekik, hogy végül 5-3-ra nyertek. Xabi Alonso ehhez két látványos találattal járult hozzá, de a spanyol középpályás a góljait leszámítva is rendkívül hasznosan futballozott.Adrian Mutu (román, Juventus FC): A torinói együttes a jelek szerint képtelen hibázni, a Zebrák ezúttal a Palermo ellen gyűjtötték be a három pontot, mégpedig egy rendkívül színvonalas találkozón. Fabio Capello mester a középpálya bal oldalán ezúttal Mutunak szavazott bizalmat, aki ezt remek játékkal, na meg két góllal hálálta meg.
Sylvain Wiltord (francia Olympique Lyon): A lyoniak az előző év utolsó bajnokiján kikaptak, de az új esztendőt egy fölényes győzelemmel kezdték, jelezve, hogy eszük ágában sincsen kiengedni. A Strasbourg elleni idegenbeli 4-0-s diadal hőse Wiltord volt, aki mesterhármast vágott, márpedig erre esetében utoljára majd nyolc éve volt példa.Cristiano Lucarelli (olasz, Livorno): A livornói gárda továbbra is ott van a Serie A élcsoportjában, megcáfolva mindenféle előzetes várakozást, a kiscsapat 18 forduló után az ötödik helyet foglalja el. Ebben a legnagyobb szerepe Lucarellinek van, aki a gárda első számú gólfelelőse: a hét végén a Samdporia ellen kettőt vágott, és ezzel összesen már kilenc találatnál jár.


Az egeret a figurák fölé helyezve olvashat a hét legjobbjairól.