Vágólapra másolva!
Ahogy eddig, úgy a jövőben is a kulcsjátékosok megtartására törekszik Jean-Michel Aulas, az Olympique Lyon labdarúgócsapatának elnöke.

"Olyan együttesünk van, amely sokat tapasztalt, s játékosaink harmóniában élnek. Az újabb bajnoki diadalunk után természetesen legjobbjaink ismét az elitklubok célkeresztjébe kerülnek, de elsődleges célunk, hogy megtartsuk őket" - jelentette ki a sportvezető, miután a Bordeaux lille-i veresége folytán csapata már szombaton megszerezte sorozatban ötödik bajnoki címét, amely rekordnak számít a francia bajnokságban.

Aulas arról is beszámolt, hogy elsősorban a brazil Juninho és a mali Mahamadou Diarra iránt érdeklődnek, de hozzátette, tavaly is csak a ghánai Michael Essient engedte el 38 millió euró ellenében a Chelsea-hez, így ezúttal sem kell "nagy forgalomra" számítani Lyonban.

Az elnök egy lehetséges új szerzeményt is bejelentett Vincent Kompany személyében, aki Juhász Roland védőtársa az RSC Anderlechtben. Aulas a sajtó azon értesülését ugyanakkor cáfolta, hogy 16 millió euróért szerződtetné a 19 éves belga futballistát.

Aulas szerint a nyáron még egy világklasszis csatárt kell igazolnia, hogy csapata előrébb lépjen a nemzetközi porondon, azaz az elmúlt három idénnyel ellentétben ne essen ki a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében.