Vágólapra másolva!
Anglia a fogadások országa, és a bukmékereknél aligha lehet olyan sporteseményt találni, amire ne lehetne fogadni. A bukik persze nem nagyon szeretik azokat a játékosokat, akik keveset kockáztatnak, de néha azért nekik is lehet jó napjuk.

Néhány éve történt, hogy az angol fogadások történetének legóvatosabb játékosa toppant be a William Hill egyik fogadóirodájába, és 4500 fontot feltett arra, hogy az Arsenal FC legyőzi a Bolton Wandererst a két csapat bajnokiján. Tekintve, hogy mindez a mérkőzés félidejében történt, amikor az Ágyúsok 2-0-ra vezettek, a dolog nem tűnt túlságosan kockázatosnak, igaz, nagy nyereményt sem ígért: a fogadó csupán 45 fontot nyert volna a dolgon.

A fogadóiroda (na meg a Manchester United) legnagyobb örömére azonban a Bolton a második félidőben kiegyenlített, így a balszerencsés newcastle-i úriember nemhogy 45 fontot nyert, hanem 4500 fontot veszített...

A West Ham United egyik fanatikusa, bizonyos Steve Adams ezzel szemben arra adta a fejét, hogy több mint 35 ezer fontot gyűjt össze egy jótékonysági szervezet javára, és mindezt úgy akarta megtenni, hogy két nap alatt a Kalapácsosok stadionjának, az Upton Parknak minden egyes székére leül. Adamsnek sikerült támogatót találnia a tervhez, és minden egyes székért egyfontnyi adományt könyvelhetett el, ami, figyelembe véve az Upton Park befogadóképességét (35 056 fő), már tekintélyes summának számít.

A romfordi drukker sikeresen végre is hajtotta a feladatot: minden egyes széken töltött pár másodpercet, és erre valóban csak két napra volt szüksége. "Teljesen kimerültem, nem is érzem a lábaimat, de megérte a dolog" - jelentette ki a fiatalember, aki egy jótékonysági szervezetnek ajánlotta fel a pénzt.