Vágólapra másolva!

Kirúgták a szurkolókat provokáló pandát

Legutóbb beszámoltunk az angol futballklubok kabaláinak nagyszabású futóversenyéről, most pedig ismét egy kabalaállat néhány évvel ezelőtti, kevésbé dicséretes dolgairól írunk.

A skót St. Mirren FC ugyanis kénytelen volt meneszteni kabaláját, Paisleyt, a pandát, mivel annak viselkedése nem volt megfelelő. A nem annyira aranyos kis mackó már az előző szezonban is közel állt ahhoz, hogy kirúgják, mivel rendszeresen provokálta az ellenfél drukkereit. A Queen of the South fanatikusait például egy felfújható birkával ingerelte, utalva arra, hogy a klub a skót felföldről származik, ahol a birkatenyésztés meglehetősen általános elfoglaltságnak számít.

Ezt még valahogy sikerült megúsznia Paisleynek, azt viszont már nem, hogy a következő héten a Falkirk FC szurkolóinak azt vágta a szemébe, nincsen megfelelő stadionjuk, így a csapat hiába végzett az első helyen a skót másodosztályban, a legjobbak közé nem kerülhetett fel. Mindez még a mérkőzés előtt, a bemelegítés alatt történt, és a dolog odáig fajult, hogy a teljesen felajzott panda megkaparintott egy Falkirk-sálat, és félreérthetetlen mozdulatokkal jelezte, hogy a tárgyat a mellékhelyiségben használatos papírként alkalmazná a legszívesebben. Ezzel aztán végképp betelt a pohár, a biztonsági embereknek alig sikerült visszatartaniuk a vendégcsapat drukkereit, és erre már a St. Mirren vezetősége sem tudott mást lépni, mint hogy kirúgta a pandát, jobban mondva a jelmez hordozóját, Chris Kelsót.

A 24 esztendős fiatalember, aki a hétköznapokon egyébként eladóként dolgozik, elfogadta a döntést, sőt, saját maga is felajánlotta lemondását. "Szeretnénk köszönetet mondani Chrisnek az elmúlt években nálunk nyújtott munkájáért" - nyilatkozta a St. Mirren üzleti igazgatója, Campbell Kennedy, aki most kereshet egy új pandát. Lehetőleg egy sokkal szelídebbet...