Vágólapra másolva!
Angliában évről évre megrendezik a különböző klubok kabalaállatainak futóversenyét, amit két alkalommal is az Oldham Athletic delegáltja, Chaddy, a bagoly nyert meg.

Az egyesület vezérszurkolója többször az újságok címoldalára került, ám sokszor nem örömteli indokok miatt. Történt ugyanis, hogy a Blackpool-Oldham bajnoki találkozó szünetében Chaddy kisebb összetűzésbe keveredett a helyi kabalával, Bloomfield macival (a Blackpool stadionját Bloomfield Roadnak hívják, innen az elnevezés), aminek a vége az lett, hogy a baglyot a rendőrségnek kellett kivezetni a pályáról.

"Éppen a sajtópáholyban voltam, amikor láttam, hogy a két kabala tréfásan összeakaszkodik, és úgy tűnt, hogy csak mókáznak, amikor egyszer csak Chaddy begorombult, lekevert egyet Bloomfieldnek, majd lekapta a maci cipőjét, és kidobta a közönség közé" - nyilatkozta a Blackpool sajtószóvivője, Matthew Williams, aki szeretné, ha Chaddyt kitiltanák a stadionból.

A bagoly szerint azonban ő teljesen ártatlan az ügyben, mivel provokáció áldozata lett: Bloomfield ugyanis megpróbálta letépni a csőrét, és ő erre válaszolt a fenti akcióval. A kétszeres kabalabajnok kifejtette: "A kabalaállatok 90 százaléka nagyon jó fej, ám néhányan azt hiszik, hogy ha kikezdenek Chaddyvel, akkor rögtön bekerülhetnek az újságokba." Ebben egyébként lehet valami, hiszen az események természetesen helyet kaptak a bulvárlapokban.

Igaz, nem egyedülálló eset, hogy az egyes klubok kabalaállatai összetűzésbe keverednek egymással. A Swansea kabalája, Ciryl, a hattyú egy alkalommal például ezerfontos pénzbüntetést kapott, mert leszedte a millwalli Zampa, az oroszlán fejét, és egy pazar rúgással a lelátóra továbbította. A Wolverhampton kabalaállata, Wolfie, a farkas egyszer nevéhez méltóan nekiment a Bristol Cityt képviselő három kismalacnak, míg a Bury kabaláját, Robbie-t, a bobbit azért kellett a biztonsági embereknek kimenekítenie a stadionból, mert pucér hátsó felét mutatta az ellenfél drukkereinek.