Vágólapra másolva!
A meztelenül a sporteseményekre való berohanás elsősorban angol hagyomány, a briteknek külön szavuk is van erre a tevékenységre (streaking), és a leghíresebb streaker is Angliából származik: Mark Robbins az elmúlt évek során megjárta már a BL-döntőt, az UEFA-kupa döntőjét, valamint a Real Madrid-FC Barcelona rangadót is. Úgy tűnik azonban, hogy a példa ragadós, a lettek is elmondhatják magukról, hogy átvették a hagyományt.

A Lettország-Portugália világbajnoki selejtezőn Rigában ugyanis a második félidő közepén egy meztelen hölgy szaladt be a pályára, kisebbfajta fennakadást okozva. A 18 esztendős Liene Buldurénak még arra is futotta idejéből, hogy odaszaladjon az egyik kővé dermedt portugál hátvédhez, és átölelje őt, mielőtt a biztonsági emberek levezették volna a pályáról.

A hölgy később kifejtette, akciójával azt akarta megmutatni, hogy a futball anélkül is érdekes lehet, hogy a szurkolók összeverekednének egymással. Célját kétségtelenül sikerült elérnie, ám a lett bíróság nem volt valami elnéző vele szemben, hiszen hétezer eurós pénzbüntetést szabott ki rá közszeméremsértésért.

Arról nem is beszélve, hogy megmozdulása a hazai csapatot láthatóan megzavarta, hiszen nem sokkal a hölgy megjelenése után pár perc alatt két gólt is kapott, és végül 2-0-ra el is veszítette a találkozót.