Vágólapra másolva!
A Premier League 10. fordulójában a Bajnokok Ligája-döntős Arsenal hazai pályán csupán egy pontot szerzett az Everton ellen, a Manchester United viszont a három gólt szerző Wayne Rooney vezérletével fölényes győzelmet aratott Boltonban. A Barcelona elleni BL-csúcsmeccsre készülő Chelsea 2-0-ra nyert a Sheffield United vendégeként.

Sevcsenko és Ashley Cole nélkül utazott a bajnok Chelsea a Sheffield United otthonába, ahol lelkes csapattal találta magát szembe, az újonc ugyanis nem húzott bunkert a kapuja elé, hanem bátran kezdeményezett.

Ezt igazolandó egy bal oldali beadás után Drogba mentett a saját kapujánál a gólra éhesen érkező sheffieldi játékos elől, aztán pár perc múlva ismét a Chelsea-csatár volt a főszereplő, amikor Davis mezébe kapaszkodott a 16-oson belül, amiért büntetőt kaptak a hazaiak. A tizenegyest Webber végezte el, a gyengén elrúgott labdát Hilário ütötte ki a bal saroknál, maradt a 0-0.

José Mourinho fiai fél óra elteltével kezdték el puhítani a Unitedet, Ballack beadása után Armstrong kishíján besegített a gólszerzésbe, de a hazai védő mentése végül elgurult a bal kapufa mellett. A 41. percben Drogba bólintott középre, ahol Lampard közelről fejelhetett, de Kenny kapus irigylésreméltó reflexszel hárította a léc alá tartó labdát.

Kettőjük következő párharcát már a Chelsea középpályása nyerte, Lampard 30 méterről tett kapura egy szabadrúgást, az imént még hősként ünnepelt Kenny fura módon előre elvetődőtt a jobb sarok felé, de a levegőben diszkréten kacsázó labda éppen a helyére, a kapu közepébe vágódott.

A szünet után gyorsan nyomatékosította a Chelsea, hogy miért is jött Sheffieldbe, Robben passzolt a bal oldalon zárkozó Lampard elé, aki a gyengébbik lábával is mesterien adott be, középen pedig Ballack egy fél méterrel túlugrotta emberét, és 6 méterről a bal alsóba fejelt. A folytatásban már csak arra figyeltek a londoniak, hogy ne sérüljön meg senki, így sem veszélyeztette semmi az újabb győzelmet.

A Watford hazai pályán végzett gól nélküli döntetlenre a Tottenhammel: a vendéglátóknál Priskin Tamás a kispadon foglalt helyet, de nem kapott lehetőséget. Érdekesség, hogy a Watford a Premier League-ben még egyetlen találkozót sem nyert idén, ám az eddigi hat remijének köszönhetően nincs kieső helyen, a 20 csapatos bajnokságban jelenleg a tizenhetedik fél tucat ponttal.

Premier League, 10. forduló:
Sheffield United - Chelsea 0-2 (0-1)
gól:
Lampard (43.), Ballack (49.)

Arsenal - Everton 1-1 (0-1)
gól: Van Persie (71.), illetve Cahill (11.)

Bolton Wanderers - Manchester United 0-4 (0-2)
gól: Rooney (10., 16., 89.) , Ronaldo (83.)

Fulham - Wigan Athletic 0-1 (0-0)
gól: Camara (83.)

Liverpool - Aston Villa 3-1 (3-0)
gól: Kuyt (31.), Crouch (38.), Luis Garcia (44.), illetve Agbonlahor (56.)

Portsmouth - Reading 3-0 (1-0)
gól: Gunnarsson (10., öngól), Kanu (52.), Mendes (66.)

Watford - Tottenham Hotspur 0-0

Newcastle United - Charlton Athletic 0-0

Újonchoz látogat a Chelseahttp://origo.hu/sport/focivilag/20061027derbire.html?pIdx=1