Vágólapra másolva!
Az Atlético Madrid szokása szerint nagy ambíciókkal vágott neki a szezonnak, és a nyári erősítések joggal tették optimistává a drukkereket, azonban a klub egyelőre elmarad a várakozástól. Ennek részben a csapatot sújtó sérüléshullám az oka, és a spanyol sajtóban biztosra veszik, hogy januárban a madridiak legalább egy, de lehet, hogy két középpályást is igazolnak.

Az Atlético a 2002-es feljutása óta egyszer sem tudta kiharcolni a nemzetközi szereplést, pedig rendszerint sztárigazolásokkal próbált erősíteni. Utóbbi szemponból az idei nyár sem volt kivétel, így a madridi szurkolók optimistán várták a szezonkezdetet, és az eredmények nem is alakultak olyan rosszul: hét forduló után a csapat a hetedik helyen áll a tabellán.

Az már inkább aggodalomra ad okot, hogy az ideálisnak tartott kezdő tizenegyből máris ketten kidőltek a sorból, mégpedig hosszú időre. A gárda mestere, a mexikói Javier Aguirre a klasszikus 4-4-2-es taktika híve, és a középpálya két oldalán két vérbeli szélsővel rendelkezett: a jobb oldalon az argentin Maxi Rodríguez, a balon pedig a bolgár Martin Petrov száguldozhatott, és tömhette beadásokkal a két csatárt.

Az első öt fordulóban ez jól is működött, sőt, a szélsők maguk is eredményesek voltak, Petrov egy, Maxi pedig három találatot ért el. A válogatott meccsek miatti szünetben aztán utóbbi játékos az argentin válogatott színeiben éppen Spanyolország ellen lépett pályára, és súlyos sérülést szenvedett: térdszalag-szakadása miatt fél évre dőlt ki a sorból.

A következő, Recreativo Huelva elleni bajnokin pedig Petrov is hasonlóan járt: Aguirre tehát legalább februárig nem számíthat két első számú szélsőjére. A jobb oldalon még akadt helyettes a szintén argentin Luciano Galletti személyében, a bal szélre viszont a mester az eredetileg csatárt Mistát vonta vissza - aki rögtön az első meccsen megsérült, és neki is pihennie kell pár hetet.

Nem csoda, hogy a klubnál először még az is felmerült, hogy külön engedélyt kérjenek arra, hogy azonnal leigazolhassanak valakit - ezt végül elvetették, ám abban mindenki biztos, hogy a januárban az Atlético posztra fog erősíteni. A madridiaknak tehát elsősorban szélsőkre van szükségük, és a spanyol sportsajtóban már jó néhány jelölt neve felmerült. Először a Chelsea FC-ben mellőzött Shaun Wright-Phillipset kezdték emlegetni, aki szeretne több játéklehetőséghez jutni, ám a londoniaknál erre nem sok esélye van.

A legújabb információk szerint azonban róla letettek az Atléticónál, és egy három névből álló listát állítottak fel, amelynek az élén a az FC Porto focistája, Ricardo Quaresma áll. A portugál szélső korábban már megfordult Spanyolországban, mégpedig az FC Barcelonában, de egy év után hazatért - azóta viszont sokkal érettebb lett, és a Portónál a csapatkapitányi karszalagot is viselheti.

Quaresma mellett szóba került még az olasz Mauro Camoranesi is, aki jelenleg az olasz másodosztályban szerepel a Juventus FC-vel. A friss világbajnok eleinte igen csak ódzkodott attól, hogy a Serie B-ben futballozzon, és alighanem kapva kapna az alkalmon, hogy távozzon a Juvétől - más kérdés, hogy nem az a klasszikusk, támadó szellemű szélső, ráadásul elsősorban jobb oldali futballista, márpedig az Atléticónak a bal szélen vannak nagyobb gondjai.

Utóbbi megfontolásból a harmadik kiszemelt, a CSZKA Moszkva brazil focistája, Daniel Carvalho sem ideális, elvégre ő inkább irányító középpályás, és a pálya közepén érzi jól magát. Találgatásban mindenesetre nincs hiány, és könnyen lehet, hogy a végső megoldás egy olyan focista lesz, akit még csak nem is emlegetnek az Atlético kapcsán, de azt szinte biztosra lehet venni, hogy a madridiak januárban igazolni fognak valakit.