Vágólapra másolva!
Az angoloknál a futballmérkőzéseken a szurkolók kiszolgálásához nemcsak a pályán nyújtott színvonalas teljesítmény tartozik hozzá, hanem nagyon gyakran rendeznek a szünetekben különböző szórakoztató eseményeket.

Ilyen lehet például egy labdazsonglőr fellépése, és ez utóbbi még mulatságosabb, ha a lasztival egy kutya ügyeskedik. Jake, a terrier népszerűségét tovább növelte, hogy néhány éve minden esetben, amikor a szünetben bemutathatta tudományát, a hazai csapat begyűjtötte a három pontot.

Az eb először a második vonalban szereplő Reading FC otthonában, a Madejski Stadiumban produkálta magát, és szerencsét hozott a hazaiaknak, a klub még egy Jake feliratú mezt is varratott a számára. Ezt a negyedosztályú Yeovil Town követte, ahol a kutyus kétszer is felléphetett a szünetben, és a csapat mindkét alkalommal begyűjtötte a három pontot.

Utána pedig a League One-ban vitézkedő Torquay tartott igényt a kutya szolgálataira, nem véletlenül, elvégre a gárda az előző öt hazai összecsapásán mindössze egy pontot tudott szerezni. A Doncaster ellen azonban (köszönhetően minden bizonnyal Jake félidei produkciójának) a Torquay végre-valahára nyerni tudott.

És hogy mit is tud Jake? Nos, a kutya a bedobott labda után ered, majd amikor utoléri, fejjel szépen alányúl, és 20-30 alkalommal dekázik vele az orrán. "Erre még David Beckham sem képes" - nyilatkozott büszkén az állat gazdája, Tony Slark, aki nemes egyszerűséggel csak Barkhamnek becézi az ebet (to bark angolul azt jelenti: ugatni - a szerk.).

A terrier kutyakörökben egyébként meglehetősen nagy népszerűségnek örvend, fellépett már egy tévéshow-ban, szerepelt a The Sunban, és a legutóbbi Dogs Today (magyarul talán Kutyamagazinnak lehetne fordítani) - címlapjáról is ő köszönt vissza, nem is beszélve arról, hogy ő nyerte a helyi Megasztár, a Pop Idol mintájára elindított Pup Idol vetélkedőt is.

A tulajdonos szerint Jake teljesen magától tanulta meg ezeket a kunsztokat, mindennap gyakorol a parkban, sőt a krikettben sem ügyetlen. A League Two, a League One és a The Championship meghódítása után már csak a Premier League van hátra a kutya számára.