Vágólapra másolva!
Silvio Berlusconi közlése szerint Andrij Sevcsenko nem fog visszatérni az AC Milan labdarúgócsapatához. Az olasz elitklub elnöke az itáliai bundabotrányban való részessége miatt pontlevonással büntetett, s jelenleg a bajnoki tabellán az alsóházban helyet foglaló futballgárda hivatalos honlapján így fogalmazott: "Ez egy lezárt téma."

Berlusconi keddi megnyilatkozását megelőzte az a szombati bejelentése, hogy vissza akarja hozni Milánóba az ukrán csatárkiválóságot, aki az új szezont - az itáliaiaknál eltöltött hét év után - már az angol bajnok Chelsea-nél kezdte, 44 millió euróért cserélve fel régi klubját az újra.

A korábbi aranylabdás, aki 173 gólt szerzett 296 meccsen az AC Milan színeiben, londoni csapatánál egyáltalán nem remekel, 20 fellépésén mindössze négy ízben volt eredményes, és éppen gyengélkedése adott tápot a híreszteléseknek, hogy - a januári átigazolási időszakban - hátraarcot csinál és visszatér sikereinek színhelyére, Milánóba. A találgatásokat maga a 30 éves támadó is erősítette, miután a múlt hét közepén a brit médiában neki tulajdonított kijelentésként az jelent meg, hogy megtette az előkészületeket a Chelsea elhagyására.

Berlusconi keddi, Seva visszatérésének lehetőségét kategorikusan cáfoló "üzenetében" leszögezte, "teljes a bizalma" a szezonkezdetkor nyolcpontos mínusszal rajtolt csapata és edzője, Carlo Ancelotti iránt annak dacára is, hogy az AC Milan az utolsó hét bajnokijából csak egyet nyert meg, s jelenleg csupán 15. a Serie A-ban.

"A Milannak kiváló csapata van" - hangsúlyozta Berlusconi. "Amikor azonban az együttes fele kidől sérülések miatt, adódhatnak gondok." Ancelotti legénységéből nyolc játékosnak van kisebb-nagyobb baja, beleértve olyan alapembereket is, mint a kapus Dida, a védelem oszlopa, Alessandro Nesta és a játékmester Kaká. "A csapat még mindig megfelelő. Nem hiszem, hogy megerősítésre szorulna" - tette hozzá Berlusconi.