Vágólapra másolva!
A Német Labdarúgó Liga (DFL) a Fourfourtwo című angol sportmagazin német nyelvű kiadásának bojkottjára szólította fel az első és másodosztályú Bundesliga-klubokat. A lapban a szélsőjobboldali nézeteiről ismert olasz futballistával, Paolo Di Canióval jelent meg egy interjú, melyben a játékos többek között részletesen kifejti, miért gyűlöli a színesbőrűeket.

A DFL a cikk megjelenése után felszólította az első és másodosztályú Bundesliga-klubokat, hogy addig ne nyilatkozzanak az újságnak, amíg a lap nem kér nyilvánosan elnézést a cikk miatt.

"Az önök magazinja emberek millióit bántotta meg a Di Canio-interjúval, melyre nincs magyarázat" - áll többek között a DFL nyílt levelében, melyet elküldött a Fourfourtwo szerkesztőségének. "Egy olyan korszakot dicsőítettek, amely miatt egész Németország szégyenkezik."

"Elfogadjuk a DFL kritikáját és elismerjük, hogy hibáztunk" - áll Oliver Buss, a lap főszerkesztőjének válaszlevelében. "A beszélgetést nem mi készítettük, munkatársaink az angol nyelvű kiadásból fordították le. Ez a cikk Európa több országában megjelent, de csak Németországban háborodtak fel rajta."

A korábbi válogatott futballista tavaly még a Lazio játékosaként egyik gólja után fasiszta karlendítéssel köszöntötte szurkolóit. Di Canio jelenleg a negyedosztályú Cisco Roma gárdájában futballozik.