Vágólapra másolva!
Szerdán és csütörtökön befejeződik a labdarúgó UEFA-kupa csoportmérkőzéses szakasza és egyben eldől, hogy mely csapatok kvalifikálják magukat a még fennmaradt 11 helyre a legjobb 32 közé. Az e heti első játéknapon nyolc találkozót rendeznek.

Az E csoportban a Nancy és a Blackburn Rovers már páholyban érezheti magát, a harmadik továbbjutó helyre a Wisla Krakow és a Feyenoord pályázik. A lengyelek éppen holland riválisuknál vendégeskednek és számukra már egy pont is elég a folytatás kiharcolásához, míg a házigazdáknak e cél eléréséhez nyerniük kell.

Az F jelű ötösben az Espanyol és a Zulte Waregem már biztosan ott van a 32 között, de fél lábbal már ott érezheti magát a kieséses rendszerben zajló új szakaszban az Ajax Amsterdam is, amely ha nem kap ki nagy arányban a belgáktól, továbbjut.

A G csoportban egyelőre csak az éllovas Panathinaikosz kvalifikálta magát a legjobb 32 közé, s az utolsó forduló rendkívül izgalmasnak ígérkezik, hiszen a többi négy gárda közül bármelyik - még a szabadnapos Rapid Bucuresti is - kiharcolhatja a továbbjutást.

Ugyanez a helyzet a H jelű kvintettben: a magát egyedüliként biztonságban tudó, s ezúttal pihenő Newcastle Unitedhez a Celta Vigo, Fenerbahce, Palermo, Eintracht Frankfurt alkotta négyes tagjai közül bármely kettő csatlakozhat.

A szerdai program:
UEFA-kupa, csoportkör, 5. forduló:
E csoport:
Feyenoord (holland) - Wisla Kraków (lengyel) 20.45
Blackburn Rovers (angol) - Nancy (francia) 20.45

F csoport:
Espanyol (spanyol) - Austria Wien (osztrák) 20.45
Zulte Waregem (belga) - Ajax Amsterdam (holland) 20.45

G csoport:
Hapoel Tel Aviv (izraeli) - Mlada Boleslav (cseh) 20.45
Paris St. Germain (francia) - Panathinaikosz (görög) 20.45

H csoport:
Palermo (olasz)-Celta Vigo (spanyol) 20.45
Fenerbahce (török) - Eintracht Frankfurt (német) 20.45

Azonos pontszám esetén a jobb gólkülönbség rangsorol.