Vágólapra másolva!
A világbajnoki felkészülés jegyében játszott válogatott mérkőzéseken jó néhány váratlan eredmény született, és remek teljesítményekben sem volt hiány - álomcsapatunk nagy részét azok a focisták alkotják, akik a címeres mezben kiválóan futballoztak. Érdekes módon három olyan is akad köztük, aki most mutatkozott be hazája válogatottjában.
Luvos Hajdúch (szlovák, MFK Ruzemberok): Ha egy kapusnak a francia válogatott otthonában kell bemutatkoznia a válogatottban, az nem feltétlenül jó előjel, de a szlovák Hajdúch egyáltalán nem volt megilletődve a Stade de France-ben. A portás több bravúros védést is bemutatott, és nagy szerepe volt abban, hogy csapata 2-1-re nyert - hogy hét végén, az FC Nitra elleni bajnokin nem kapott gólt, az ezek után szinte természetese volt.
Darijo Srna (Horvátország): A rengeteg barátságos válogatott mérkőzés közül az egyik legszínvonalasabb összecsapást a horvátok és az argentinok találkozója hozta, amit némileg váratlanul az európai együttes nyert meg. Srna a horvát gárda legjobbja volt a találkozón, egy góllal és egy gólpasszal járult hozzá a diadalhoz.Abraham Paz (spanyol, Cádiz CF): A cádizi gárdának a kiesés elleni küzdelemben létfontosságú volt az RCD Espanyol elleni találkozó, amit az újoncnak hazai pályán sikerült is megnyernie. A hajrában a középhátvéd Abraham Paz volt eredményes, aki tősgyökeres cádizi, és ez volt az első gólja a legjobbak között.Guy Demel (elefántcsontparti, Hamburger SV): A hamburgiaknak sikerült valamivel izgalmasabbá tennie a Bundesliga küzdelmeit azzal, hogy idegenben le tudták győzni a listavezető Bayern Münchent, amely az Allianz Arenában még százszázalékos volt. A HSV első találatát a kezdő csapatba csak a Daniel van Buyten eltiltása miatt a csapatba került védő, Demel szerezte, aki korábban sohasem volt eredményes a Bundesligában.Roberto Carlos (brazil, Real Madrid): A királyi gárda balhátvédje az utóbbi időben rengeteg kritikát kapott, de a múlt héten megmutatta, hogy mindig képes kiemelkedő teljesítményre. A válogatottban az oroszok ellen az ő lövése nyomán szerezte meg Ronaldo a győztes gólt, majd a hét végén az Atlético elleni derbin is gólpasszt adott, és ezúttal a védekezést sem hanyagolta el.
Cristiano Ronaldo (Portugália): A Manchester United középpályásának a múlt héten csak egy mérkőzést kellett játszania, hiszen csapata csak hétfőn lép pályára a bajnokságban, de a válogatottban is megmutatta, hogy remek formában van. A szintén világbajnoki résztvevő Szaúd-Arábia ellen kétszer is eredményes volt, és az ázsiaiak szinte nem is tudták szabályosan szerelni.Francesc Fabregas (spanyol, Arsenal FC): A fiatal középpályás Elefántcsontpart ellen végre bemutatkozhatott a spanyol nagyválogatottban - és mindössze 19 esztendősen a mérkőzés legjobbja volt. Ilyen előzmények után Arsene Wenger az Arsenal hét végi bajnokiján csak a kispadra ültette, de a Fulham ellen csereként beállva is gólt tudott szerezni.Daniele de Rossi (olasz, AS Roma): A rómaiak győzelmi sorozata ugyan megszakadt az Internazionale ellen, de a Farkasok teljesítményére így sem lehetett panasz. Különösen a védekező középpályás De Rossi remekelt, aki hét közben a válogatottban is a mezőny egyik legjobbja volt a németek ellen, azon a találkozón gólt is szerzett.Joe Cole (angol, Chelsea FC): A londoniak középpályása szép lassan a nagy ígéret kategóriából alapemberré lépett elő mind klubjában, mind a válogatottban. Az Uruguay elleni előkészületi mérkőzésen a háromoroszlánosok legjobbja volt, adott egy gólpasszt, majd az utolsó percben győztes találatot ért el - aztán a hét végén a Premier League-ben csereként beállva is képes volt a gólszerzésre.
Jorgosz Szamarasz (görög, Manchester City): A fiatal hellén támadó minden bizonnyal élete legemlékezetesebb hetét zárta vasárnap. Miután pályafutása során először meghívót kapott a görög nagyválogatottba, debütálását győztes góllal ünnepelte Fehéroroszország ellen, majd egy nappal később második válogatott meccsén Kazahsztán ellen is betalált - hogy a hét végén a Manchester City színeiben kétszer legyen eredményes a Sunderland AFC ellen.Robbie Keane (ír, Tottenham Hotspur): A hétközi válogatott meccsen egyik nagy meglepetése volt, hogy az ír együttes simán, 3-0-ra verte a világbajnoki résztvevő svéd gárdát. A mérkőzésen Robbie Keane szerezte az egyik hazai találatot, majd szombaton meghosszabbította szerződését a Tottenham Hotspurnál - amit egy nappal később a Blackburn Rovers elleni rangadón két góllal ünnepelt.