Vágólapra másolva!
Szerdán 18 órától rendezik a labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntőjének utolsó felvonását, melynek során eldől, hogy a bajnoki címvédő Debrecen vagy a listavezető Újpest csatlakozik-e utolsóként a legjobb négy mezőnyéhez.

Erre kétségkívül előbbinek van nagyobb esélye, és nem azért, mert hazai pályán lép pályára: Supka Attila együttese a fővárosban annak ellenére 1-0-s győzelmet aratott, hogy egy teljes félidőn át emberhátrányban futballozott.

A hajdúságiaknak ráadásul a nemzetközi porondra való kijutás szempontjából létkérdés a továbbjutás, ugyanis utolsó három bajnokijukon nyeretlenek maradtak, így a 4. helyre zuhantak vissza a tabellán, hátrányuk pedig 6 pont a lila-fehérekkel szemben.

Az Újpest is javítani szeretne, mert szombaton Tatabányán csak döntetlenre futotta erejéből, amely után Kovács Péter tulajdonos a játékosok hozzáállását kritizálta.

A két együttes három héten belül már harmadszor találkozik: a március 15-i kupatalálkozón a Loki nyert Újpesten 1-0-ra, majd március 26-án a Borsodi Ligában a fővárosiak - ugyancsak otthon - visszavágtak egy 2-1-es sikerrel.

Eddig a Budapest Honvéd, az FC Fehérvár és a Vasas jutott be a Magyar Kupa elődöntőjébe. A sorsolást csütörtökön 17.30-kor tartják meg.