Vágólapra másolva!
Az olasz és a spanyol bajnokságban gyakorlatilag már eldőlt a verseny a Juventus, illetve a Barcelona javára, a Premier League és a Bundesliga hajrája azonban még tartogathat meglepetéseket, melyekben nagy szerepet kaphat a hétvégi Manchester United-Arsenal és a Werder Bremen - Bayern München rangadó. 

A Bajnokok Ligája-elődöntős Arsenal a tabella második helyén álló Manchester United otthonába látogat, a Gera Zoltánnal felálló West Bromwich Albion pedig az Aston Villa vendégeként folytatja a kiesés elleni harcot a Premier League hétvégi fordulójában.

Az Arsenal remek formában várja az MU elleni rangadót: az Ágyúsok az elmúlt fordulóban kiütötték az Aston Villát, szerdán pedig a Juventus kiejtésével bejutottak a legjobb négy közé a BL-ben. Korábbi hullámzó teljesítményük miatt a negyedik helynél nem végezhetnek előrébb, ugyanakkor a Vörös ördögöknek mindenképpen győzniük kell, mivel még harcban állnak a bajnoki címért.

A címvédő és listavezető Chelsea ugyan elherdálta tetemes előnye egy részét, de még így is hét ponttal többet gyűjtött, mint első számú üldözője, a MU. A londoniak a 40 éves Teddy Sheringhamet soraiban tudó West Ham Uniteddel találkoznak a Stamford Bridge-en, és számukra kizárólag a három pont otthon tartása lehet elfogadható eredmény.

A Sunderland gyakorlatilag már kiesett, matematikailag pedig ebben a fordulóban válhat biztossá búcsúja. A bennmaradást jelentő 17. helyért három gárda áll harcban. Közülük a vélhetően Gera Zoltánnal felálló West Bromwich Albion városi riválisa, az Aston Villa vendégeként tehet egy lépést élvonalbeli tagságának meghosszabbítása felé.