Vágólapra másolva!

Bíróból is megárt a sok

A játékvezető tevékenységével meglehetősen sokszor elégedetlenek a játékosok, de az kétségtelen, hogy bíró nélkül nem lehet meccset rendezni. Az is gondot okozhat azonban, ha egyszerre túl sok sípmester van jelen, mint az egy angol amatőrmérkőzésen kiderült.

Az Askam United és a Furness Rovers játékosai annak rendje s módja szerint kifutottak a gyepre, és várták, hogy a bíró, bizonyos Jimmy Hunter belefújjon a sípjába, amikor egyszer csak még egy fekete mezes úriember jelent meg a kezdőkörben.

Dick Green váltig állította, hogy ennek a mérkőzésnek márpedig ő a bírája, és két sípmester sehogyan sem tudott dűlőre jutni. Egyikőjük kijelentette, hogy amennyiben ellenlábasa nem távozik, akkor félbeszakítja a találkozót, a másik viszont erre harciasan kijelentette: nem probléma, majd ő újrakezdi. A focisták eleinte nagy érdeklődéssel figyelték a kezdőkörben zajló vitát, ám mivel ők mindenképpen játszani szerettek volna, felajánlották a két bírónak, hogy mindketten megkapják a 16 fontos játékvezetői díjat, csak döntsék már el, hogy melyikük marad a pályán.

Ez sem jelentett azonban megoldást, így végül mind Dicket, mind pedig Jimmyt bezavarták az öltözőbe, és gyorsan kerítettek egy harmadik bírót, aki levezényelte a találkozót. A két rivális sípmester mindeközben tovább folytatta a veszekedést, és a pálya két széléről ordibáltak egymásnak. Az 59 esztendős Jimmy még később is váltig állította: "Ez az én meccsem volt, és senki másnak nem volt joga levezetni". Ellenlábasa, az 55 esztendős Dick persze ellenkező véleményen volt, és kijelentette: "Ha udvariasan megkért volna, hogy vezethesse ő a meccset, akkor hagytam volna a dolgot. De egy idő után már csak az elvek miatt sem engedhettem."