Vágólapra másolva!
A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága keddi ülésén úgy határozott, hogy az NB II Keleti csoportjában szereplő Ferencváros következő három hazai mérkőzésén a kapu mögötti szektorokat be kell zárni.

Petró László, a klub jogásza elmondta, hogy a testület a zöld-fehérek Szolnok és Vecsés elleni idegenbeli, illetve a Makóval vívott hazai találkozókat vizsgálta, mert információi szerint ezeken a találkozókon voltak hallhatóak olyan szurkolói rigmusok, melyeket a nemzetközi szövetség (FIFA) előírásai értelmében kiemelt szigorral kell szankcionálni.

"A szolnoki találkozó kapcsán megszüntették ellenünk az eljárást, a másik két mérkőzésen a bizottság a rendelkezésére álló adatok alapján úgy ítélte meg, hogy voltak olyan bekiabálások, melyeknek nem kellett volna" - mondta Petró. "Egyelőre csak szóban hangzott el a határozat, ha írásban is megkapjuk és megismerjük az indoklást, utána döntünk arról, hogy fellebbezünk-e."

Szintén az NB II-ben a pápaiaknak szurkolóik rasszista bekiabálásai miatt soron következő hazai mérkőzésüket zárt kapuk mögött kell megrendezniük.

A Borsodi Ligában a hétvégén kiállított futballisták közül Budovinszky Krisztián (Budapest Honvéd) két, Horváth Sándor (Paks) egy bajnoki találkozón nem léphet pályára.