Vágólapra másolva!
Az Aranycsapat legendás kapusa, a 80 esztendős Grosics Gyula múlt szerdán agyérgörcsöt kapott, elveszítette az eszméletét, ezért a Szent János Kórházba került kivizsgálásra és kezelésre. Az egykori kiváló labdarúgó még mindig a kórház lakója, de egyre jobban érzi magát, s néhány nap múlva minden bizonnyal elhagyhatja az intézményt.

A legendás kapus sok látogatót fogadott az elmúlt napokban. Az MLSZ munkatársai közül többen is felkeresték már, hétfőn pedig a szövetség elnöke, Kisteleki István tette tiszteletét Grosics betegágyánál. Az egykori klasszis kapus javuló egészségi állapotát jelzi, hogy hosszasan elbeszélgetett Kisteleki Istvánnal a magyar futball jelenlegi helyzetéről és problémáiról. A Fekete Párduc becenevű legenda az újjáalakuló válogatottról kijelentette: a megfiatalított csapat reményt ad neki arra nézve, hogy a honi labdarúgás ismét előrébb léphet majd, és a magyar nemzeti csapat is eredményesebbé válik.

Forrás: MTI

Grosics Gyula betegágyánál gyakori vendég volt csapattársa, Buzánszky Jenő is. Grosics Gyula örömmel fogadta az MLSZ elnökének látogatását, s elmondta Kisteleki Istvánnak: a héten talán még nem hagyhatja el a Szent János Kórházat, mert néhány vizsgálat vár még rá, ám bízik abban, hogy hamarosan hazatérhet - tudatta a futballszövetség honlapja.

Grosics Gyula február 4-én ünnepli 81. születésnapját.