Vágólapra másolva!
Roberto Carlos, a Real Madrid futballcsapatának brazil balhátvédje június 30-án, a szezon végén távozik a spanyol királyi klubtól.

A klasszis - aki tavaly mondta le a válogatottságot, miután Brazília a németországi vb negyeddöntőjében 1-0-ra kikapott Franciaországtól és kiesett - 11 esztendei szolgálatot követően hagyja ott az együttest, magyarázata szerint azért, mert "eljött a váltás ideje".

"Nem újítom meg a szerződésemet, ebben egészen biztos vagyok. Az én időm a Realnál lejárt, útjaink elválnak. Azok után jutottam elhatározásra, hogy az utóbbi három évben semmit sem nyertünk a csapattal" - nyilatkozott a Marca című sportlap pénteki számában a 33 éves védő.

Roberto Carlos az olasz Internazionalétól átszerződve 1996-ban csatlakozott a madridi elitklubhoz, ahol akkor a Real jelenlegi olasz vezetőedzője, Fabio Capello első tréneri időszakát töltötte. Az eltelt időszakban a brazil kiválóságnak kulcsszerepe volt abban, hogy a spanyol csapat három európai kupát és ugyanennyi bajnoki címet nyert, s két ízben diadalmaskodott a Világkupán is. A spanyol campeonatóban összesen 45 gólt szerzett.

Forrás: EPA

Roberto Carlos és Beckham: mindketten távoznak nyáron Madridból

A búcsút a labdarúgástól azonban egyáltalán nem tervezi még: "Három vagy négy évem van még a futballban, úgyhogy folytatom, de azt még nem tudom, hogy Brazíliában, Katarban vagy másutt" - mondta a tarfejű játékos, akinek a döntését meggyorsította, hogy a Real Madrid kiesett a Bajnokok Ligájából, ráadásul a Bayern Münchentől szerda este elszenvedett 2-1-es vereségben a brazil futballista is alaposan benne volt, hiszen az első gólt az ő rossz labdakezelése következtében kapta a spanyol gárda.