Vágólapra másolva!
Kihirdette friss keretét Dunga, a brazil labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya: a 22 nevet tartalmazó listán nem szerepel Ronaldóé.

Az 1994-ben játékosként világbajnok szakvezető Ronaldóval kapcsolatban azt mondta, hogy figyeli, hosszú távon mire képes új csapatában, az AC Milanban, és amint a formája felkelti az érdeklődését, azaz idézi korábbi önmagát, behívja őt a válogatottba.

Nem kapott meghívót az ismertebb játékosok közül Adriano, az Internazionale támadója sem, akit Ronaldóhoz hasonlóan nem favorizál a tréner.

Ugyanakkor tagja a keretnek az utóbbi időben a korábbinál visszafogottabb teljesítményt nyújtó, s a tavalyi világbajnokság óta a válogatottban csak egyszer kezdő Ronaldinho. Dunga játéklehetőséget kíván biztosítani a Barcelona klasszisának, egyúttal azonban reméli, hogy hamarosan megint úgy fog futballozni, mint egészen fiatalon, odahaza, még a Gremio színeiben.

Forrás: EPA

Adriano, Ronaldo és Ronaldinho: előbbi kettő egyelőre nem kerettag Dungánál, míg utóbbit kritizálja a brazil kapitány

"Jó volna, ha bejátszaná a pályát, rengeteget találkozna a labdával, és nem csak álldogálna várva a lehetőségre, mint ahogy az mostanában előfordul" - érzékeltette elvárását. A keretben ott van stabil tagként Kaká, Robinho, Diego, Elano és Gilberto Silva. Újoncként kap lehetőséget a bizonyításra a középpályás Josué (Sao Paulo) és a védő Ilsinho (Sao Paulo).

A brazil válogatott hat mérkőzést játszott azóta, hogy Dunga a szövetségi kapitánya. Ezek közül egyet, a portugálok elleni februári, londoni összecsapást vesztette el - mégpedig 2-0-ra. Az együttes március 24-én Chile, 27-én pedig Ghána válogatottjával játszik barátságos mérkőzést Stockholmban.

Dunga már nem veretlen a selecaóvalhttp://www.origo.hu/sport/magyarfoci/20070206ciprus.html?pIdx=1