Vágólapra másolva!
A Watford után a második kieső kilétére is fény derült a Premier League-ben, a 37. forduló zárómérkőzésén ugyanis a Charlton hazai pályán 2-0-s vereséget szenvedett a Tottenhamtől, és ezzel elbúcsúzott az élvonaltól.

A Charltonnak győznie kellett volna, hogy megmaradjon az esélye a bennmaradásra, de rosszul indult számára a mérkőzés, Berbatov révén ugyanis már a hetedik percben vezetést szerzett a Spurs. A bolgár légiós szép mozdulattal tolta el a labdát El-Karkuri mellett, majd egy méteres hátrányból lesprintelte a védőt, és jobbal a bal sarokba csavart.

A folytatásban is a vendégek villogtak, az április legjobbja díjat megosztva besöprő Berbatov, Robbie Keane páros állandó veszélyt jelentett az Athletic kapujára, de nem sikerült megszerezni a második találatot.

A hazaiak a második félidőben találtak csak magukra, de Song fejese mellészállt, Darren Bent pedig szintén nem találta el a kaput nagy helyzetben, és a végén az egykori Charlton-játékos, Defoe gólja pecsételte meg a piros-fehérek sorsát.

A Charlton veresége azt jelenti, hogy a Fulham jövőre is a Premier League tagja lesz, a Spurs pedig ezzel a három ponttal nagy lépést tett az UEFA-kupa-részvétel felé, ráadásul egy meccsel kevesebbet játszott, mint a vetélytársak, a Blackburn elleni elmaradt találkozót csütörtökön pótolja.

Premier League, 37. forduló:
Charlton Athletic - Tottenham Hotspur 0-2 (0-1)
gól:
Berbatov (7.), Defoe (90.)